Politică

Oprisan ascunde Caprioara

Mihai Boicu
19 mai 2006 1001 vizualizări
Presedintele Consiliului Judetean nu a mai cerut aprobarea consilierilor pentru a cumpara retroactiv Complexul Caprioara.

Marian Oprisan a retras de pe ordinea de zi a sedintei de ieri a Consiliului Judetean proiectul privind achizitionarea Complexului Turistic Caprioara, dupa ce Ziarul de Vrancea a atras atentia in numarul de ieri ca aceasta operatiune ar putea fi pe linga lege. Presedintele CJ a motivat prin faptul ca "nu mai este cazul", fara a oferi alte amanunte suplimentare consilierilor judeteni sau mass- mediei. Cel mai probabil insa, motivul real este faptul ca prin acest proiect Oprisan recunostea ca a cumparat hotelul fara aprobarea nimanui si, practic, se baga singur cu capul in lat. Potrivit proiectului de hotarire retras, Marian Oprisan cerea votul consilierilor pentru a fi imputernicit sa semneze contractul "in forma autentica", dupa ce a platit deja 17,8 miliarde de lei. Pe 10 noiembrie 2004, intre CJ si Federalcoop Vrancea s-a incheiat un contract de vinzare - cumparare a Complexului Caprioara, iar suma de 17,8 miliarde a fost platita in rate pina in noiembrie 2005. Pentru aceasta achizitie nu a existat insa o hotarire de aprobare a consilierilor judeteni, care ar mai fi trebuit sa-l imputerniceasca pe Marian Oprisan sa negocieze contractul si, eventual, sa-l semneze. In mod normal, la proiectul de hotarire de ieri trebuia mentionat ca presedintele CJ este imputernicit sa semneze contractul de vinzare-cumparare "in forma autentica" in baza hotaririi prin care s-a aprobat achizitia hotelului din Cringul Petresti. Or, presedintele CJ a sustinut tot timpul ca nu avea nevoie de o hotarire in acest sens intrucit plata s-a facut in rate. Pentru modul in care s-a achizitionat Complexul Caprioara presedintele CJ este cercetat de DNA. La sedinta de ieri nici unul dintre consilierii Aliantei D. A. nu l-a intrebat pe Marian Oprisan ce se ascunde in spatele acestui proiect.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.