Politică

Dan Şova, pedepsit cu o excursie la Washington

Ziarul de Vrancea
7 mar 2012 1077 vizualizări
Senatorul şi-a pierdut postul de purtător de cuvînt al PSD după ce a bagatelizat efectele Holocaustului în Romania n el a fost trimis la Muzeul Holocaustului de la Washington pentru "specializare"

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat ieri că Dan Şova nu mai este purtător de cuvînt al partidului ca urmare a "marii gafe" şi a răspunsului "absolut stupid" dat la o întrebare pe tema Holocaustului. "Şova a făcut o singură afirmaţie, dar gravă. A făcut o mare gafă. Am exprimat punctul de vedere al PSD care este în totală contradicţie cu ce a zis Dan Şova şi evident mi-am cerut şi eu scuze, în numele PSD, şi-a cerut şi el scuze. Cred că trebuie să plăteasă pentru gafa pe care a făcut-o. L-am anunţat de azi (n.r.- ieri) că nu mai activează ca purtător de cuvînt", a spus Ponta. El a precizat că Şova va pleca săptămîna viitoare la Washington, la Muzeul Holocaustului, pentru a vedea "cu ochii lui" ceea ce a văzut şi el, respectiv ce s-a întîmplat în România cu evreii. "Evreii au fost omorîţi şi în România, şi în Transnistria şi mai departe. După ce se întoarce, sînt convins că - nu doar el - putem să înţelegem cu toţii că sînt evenimente istorice pe care trebuie să le cunoaştem şi trebuie să le recunoaştem", a spus Ponta. "În rest, singura scuză pe care o are este că nu avut nici un fel de intenţie, pur şi simplu a dat un răspuns absolut stupid la o întrebare şi cred că deja plăteşte pentru asta", a adăugat Ponta.

De la un lucru lămurit istoric la fapte incontestabile

Dan Şova a declarat luni seară la postul de televiziune "The Money Channel", că "pe teritoriul României nici un evreu nu a avut de suferit şi asta se datorează lui Antonescu". "Datele istorice arată că la Iaşi au fost omorîţi 24 de cetăţeni romani de origine evreiască de soldaţii din armata germană. Nu au participat soldaţi romani. Este un lucru lămurit istoric", a precizat PSD.  Faţă de declaraţiile lui Dan Sova şi-a exprimat "profundul dezacord" şi "indignarea" Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România. Institutul l-a acuzat pe Sova că neagă Holocaustul şi că declaraţiile sale încalcă legea. De cealaltă parte, Dan Şova a spus că regretă dacă afirmaţiile sale "au fost greşit înţelese" şi că "pogromul de la Iaşi şi politica anti-evreiasca a regimului Antonescu sînt fapte incontestabile, pe care în mod evident nu le poate nega nimeni".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.