Politică

Un an de închisoare cu suspendare pentru fostul edil de la Mera

Gabriel Sava
4 mar 2012 1610 vizualizări
Gheorghe Săraru a fost trimis în judecată pentru că a minţit într-un proces penal

O nouă sentinţă penală a fost pronunţată săptămîna trecută în dosarul în care Gheorghe Săraru, fostul edil de la Mera, a fost judecat alături de alte cinci persoane pentru mărturie mincinoasă. Chiar dacă nu este definitivă, soluţia de condamnare cu suspendare a celor şase martori falşi va atîrna destul de greu în faţa completului de recurs. Oancea Lăbunţ, Ion Ionaşc, Gheorghe Săraru, Ioana Encea, Liliana Şandru şi Gheorghe Vasiliu au primit din partea Tribunalului Vrancea o pedeapsă de condamnare cu cîte un an de închisoare fiecare, a cărei executare a fost însă suspendată condiţionat. Judecătorii au constatat şi că partea vătămată din acest dosar, afaceristul Viorel Dumitraşcu, nu a solicitat celor şase inculpaţi nici un fel de daune, nici materiale şi nici morale, asta după ce, în procesul în care ei au declarat strîmb, s-a soluţionat favorabil pentru Dumitraşcu. Ancheta procurorilor a demarat după ce Viorel Dumitraşcu, din comuna Reghiu, a făcut plîngere penală împotriva celor şase, motivată de faptul că  aceştia ar fi dat mărturii mincinoase într-un dosar în care doi apropiaţi ai lui Săraru erau cercetaţi pentru tentativă de omor. În urma cercetărilor, procurorii au ajuns la concluzia că cei şase au minţit, «pentru a îngreuna cercetarea penală şi a deturna aflarea adevărului». Pentru a scăpa basma curată de acuzaţiile de tentativă de omor, cei doi Ifrim, spun procurorii, au fost ajutaţi de Gheorghe Săraru, Ioana Encea, Oancea Lăbunţ, Ion Ionaşc, Liliana Şandru şi Gherghe Vasiliu. Ancheta procurorilor a relevat că Mitică şi Marian Ifrim l-au lovit pe Dumitraşcu, fiind trimişi în judecată. Cei şase declaraseră la unison că, de fapt, Mitică Ifrim ar fi fost agresat de Dumitraşcu, în vreme ce Marian nu a avut nici o legătură cu acest conflict. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
CITITOR, acum 4432 zile, 1 ora, 54 minute, 6 secunde
bravo anchetatorii!!!!! RUSINE 6 martori mincinosi?!! nu vi se pare ca e cusut cu ata rosie!! TRAIM IN JUNGLA NUMITA ROMANIA !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.