Politică

Crin Antonescu şi-a anunţat plecarea de la conducerea PNL

Ziarul de Vrancea
4 mar 2012 1063 vizualizări
Aceasta va avea loc numai "în scenariul în care USL nu cîştigă parlamentarele", a precizat liderul liberal

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că, în cazul în care USL nu va câştiga alegerile parlamentare, va demisiona de la conducerea PNL. Antonescu susţine, însă, că USL va cîştiga scrutinul general cu un scor considerabil şi care va fi cu 10% mai mare faţă de cel pe care Uniunea îl va obţine la locale. El a admis că în negocierile privind desemnarea candidaţilor comuni la alegerile locale există "ciocniri de interese" şi a afirmat că problemele vor fi rezolvate astfel încît la 15 martie să fie anunţaţi candidaţii.
Liderul PNL a mai susţinut că priveşte cu "umor" posibila constituire a Mişcării Populare, în contextul în care discuţiile despre această construcţie sînt dintre cele mai îndelungate. În schimb, cea mai importantă reuşită a constituirii USL "este conturarea unei alternative la actuala guvernare".

"Mi-e greu să ştiu şi dacă eu voi candida în 2014"

Întrebat dacă s-a gîndit la posibilitatea confruntării, la următoarele alegeri prezidenţiale, cu actualul premier, Antonescu a răspuns că "2014 este foarte departe şi mie mi-e greu să ştiu şi dacă eu voi candida, darămite dacă domnul Ungureanu va candida sau altcineva. Cred că toate posibilităţile sînt deschise. Cred că domnul Ungureanu are această opţiune dacă va dori, dacă va fi susţinut de nişte formaţiuni politice sau de o formaţiune politică, dar dacă este vorba de anul 2014 este greu de făcut pronosticuri", afirmă liderul liberal Crin Antonescu, adăugînd că nu crede că, în cazul unei candidaturi a lui MRU, aceasta va fi pe listele USL.

România putea obţine mai mult la Bruxelles

În acelaşi interviu, preşedintele PNL afirmă că România "nu şi-a jucat suficient toate cărţile" şi că negocierile referitoare la Tratatul de stabilitate fiscală ar fi fost un bun prilej pentru ca ţara noastră să-şi rezolve problema aderării la spaţiul Schengen. Liderii ţărilor UE au decis zilele trecute să amîne pînă în septembrie decizia privind intrarea în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, potrivit proiectului declaraţiei finale a summitului desfăşurat la Bruxelles. Olanda este singura ţară care se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul european de liberă circulaţie. Pentru extinderea spaţiului Schengen este nevoie de o decizie în unanimitate în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne.

PDL vrea să-l "ajute" pe Antonescu să plece mai repede din fruntea PNL

Aseară, înainte de şedinţa Colegiului Director al PDL, europarlamentarul Cristian Preda - invitat de Emil Boc, el nefiind membru al CD - afirma că "ţelul nostru este să-i dăm o mînă de ajutor lui Crin Antonescu să plece de la şefia PNL. Dacă îl ajutăm pe Crin Antonescu să rezolve problema pe care o are, dacă nu duce PSD la guvernare, cred că vom face un progres pentru toată lumea".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
mihai, acum 4404 zile, 11 ore, 54 minute, 9 secunde
de 22 de ani traim la fel. traiul mediocru din vrancea nu are culoare politica, este etern. la fel ca marian oprisan.daca vrem sa traim mai bine sau sa schimbam ceva trebuie sa facem curatenie in citeste integral
relu, acum 4406 zile, 16 ore, 7 minute, 20 secunde
Du-te invartindu-te ! Pune-ti lentile de contact ca sa nu mai arate ochii tai ca de inecat. Ia-l si pe castratul de Nini si, impreuna, aruncati-va in Dunare.Gasiti voi cate un bolovan pe mal inainte citeste integral
db, acum 4406 zile, 16 ore, 53 minute, 29 secunde
Eu chiar nu inteleg ce-i cu titlurile astea si cui folosesc astfel de "stiri". Daca scopul este marirea tirajului, de prea multe ori cred ca nu poate functiona avand in vedere faptul ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.