Politică

PNL revine în Parlament numai dacă este demisă Roberta

Lorena Meca
23 feb 2012 1989 vizualizări
Deputatul Nini Săpunaru şi-a dat demisia, dar este în continuare deputat în protest

Deputul Nini Săpunaru, liderul liberalilor vrînceni, a anunţat că protestul parlamentar al Opoziţiei va continua. Deputatul crede că în urma boicotului parlamentar se va ajunge la alegeri anticipate. Liberalul recunoaşte că formele de boicot îmbrăţişate pînă acum de USL nu au fost tocmai coerente. „Cu noi sau fără noi, puterea a votat ce a vrut. Ne-am gîndit să ne dăm demisia, dar în felul acesta puteau să-şi voteze toate legile. Era o soluţie dacă toată ţara ieşea în stradă. Vom ţine în continuare această formă de protest. Nu au majoritate şi nu au cum să facă în Senat comisii de lucru. Decizia normală ar fi alegerile anticipate. Mă aştept să se amîne şi alegerile parlamentare. Constituţional au această posibilitate”, a spus într-o conferinţă de presă deputatul PNL, Nini Săpunaru. Protestul parlamentar pe care USL l-a iniţiat împotriva Puterii a început de peste trei săptămîni şi va continua pînă cînd parlamentarii PDL îi vor asculta pe liberali, se arată în comunicat. Reîntoarcerea parlamentarilor USL la lucrările din plenul Parlamentului va avea loc în momentul în care democrat liberalii vor respecta patru condiţii impuse de Opoziţie, respectiv renunţarea la procedura angajării răspunderii şi la guvernarea prin ordonanţe de urgenţă, sancţionarea fraudei la Legea pensiilor, care a decredibilizat instituţia Parlamentului, prin demiterea preşedintei Camerei Deputaţilor – Roberta Anastase. În cazul moţiunilor de cenzură, liberalii vor ca parlamentarii Puterii să îşi exercite voturile şi nu „să stea în bănci”. O altă condiţie impusă de liberali prevede rediscutarea situaţiei UNPR, care a primit statutul de partid parlamentar, deşi nu a participat la alegeri. La rîndul lor, cei din PDL se plîng că parlamentarii protestatari sînt singurii romani care nu muncesc, dar sînt plătiţi. „Greva parlamentară a USL este de fapt un concediu de lux, plătit integral din banul public. Parlamentarii USL fac grevă, dar semnează condica de prezenţă pentru indemnizaţiile pe care le primesc integral”, acuză şi deputatul Alin Trăşculescu, preşedintele PDL Vrancea. (Lorena MECA)     


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
abramburica, acum 4442 zile, 20 ore, 27 minute
Doar daca reusesc sa-l trezeasca pe antenescu la ora fixa. Din ce s-a vazut pana acum, chiulangii au dat-o cand in greva, cand in protest, cand boicot. Au ramas cumva cu obisnuinta asta de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.