Politică

Subprefectul Mircea, dator cu 75.000 euro socrului său, Nicolae Ţuţoi

Mihaela Beșleagă
22 feb 2012 7632 vizualizări
Mircea Dragoş îşi pune bani deoparte pentru bătrîneţe într-un fond privat de pensii

Subprefectul Dragoş Mircea, uns în funcţie la finalul anului trecut,  şi-a făcut publice de curînd declaraţiile de avere şi de interese pe site-ul Instituţiei Prefectului Vrancea. Conform declaraţiei de avere completată pe 18 ianuarie 2012, subprefectul este dator vîndut socrului său, omul de afaceri Nicolae Ţuţoi, cunoscut în afacerea de preluare cu cîntec a terenurilor de la Pomicola, cu 75.000 de euro, pe vremea cînd ginerele său era prefect al guvernării liberale. Împrumutul a fost luat în anul 2007, pe 10 ani. În plus, Mircea mai are un credit, de 136.000 de franci elveţieni, contractat tot în 2007, de la Pireus Bank, pe 30 de ani. Subprefectul mai are trecut în declaraţia de avere un apartament în Bucureşti, cumpărat acum cinci ani, împreună cu soţia sa, modista  Nausica Mircea, dar şi un autoturism marca Audi A6, cumpărat în 2009. Subprefectul declară că are şi conturi în bănci, depozite care însumează 860 de euro şi… 6,67 lei, după cum stă scris în declaraţie. Dragoş Mircea îşi pune deoparte şi bani pentru bătrîneţe, în fondul de investiţii privat ING Fond de Pensii  avînd strînşi în anul trecut 11.181 lei. Subprefectul este acţionar şi la trei firme: SC Midra 2000 SRL Focşani (50% din acţiuni, alături de Nausica Mircea – 50%), SC Agrocom Holding SA Focşani (86 de acţiuni în valoare de 215 lei) şi SC B.D. East Energi SRL Focşani (50% din acţiuni). La averea subprefectului se adaugă şi bijuterii şi tablouri, în valoare de 7.000 de euro, achiziţionate înainte de anul 2005, potrivit declaraţiei. Din salariul de inspector guvernamental, Mircea a încasat anul trecut aproape 40.000 lei, adică, în medie, 3.300 lei pe lună, deşi activitatea în teritoriu a fost aproape inexistentă. Subprefectul a avut termen limită de depunere a declaraţiilor de avere şi de interese data de 19 ianuarie, la o lună de la numirea în funcţie. Dragoş Mircea a mai deţinut funcţia de subprefect între anii 2005-2007, an cînd a fost numit prefect, pînă în ianuarie 2009. Acesta a revenit în Instituţia Prefectului după ce a trecut de partea PDL neoficial, întrucît funcţiile pe care le ocupă sînt apolitice prin lege. Mircea Dragoş şi-a început cariera politică în organizaţia tinerilor din PNL Vrancea. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
un contribuabil, acum 4417 zile, 58 minute, 38 secunde
imi vine sa pling de cit de sarac este !!!!!!!!
gabi, acum 4417 zile, 1 ora, 27 minute, 59 secunde
nu va mai certati mai fratilor ca nu e frumos. si nici nu va mai luati de om ca el n-are nicio vina pentru cum arata sau pentru cum i se spune prin oras. daca vreti sa ii reprosati ceva de ce nu ii citeste integral
pentru boul....de sorin, acum 4417 zile, 4 ore, 20 minute, 58 secunde
Niste frustrati din lumea animalelor. Probabil,si mai mult ca sigur ,originea voastra este din regnul animal. Gestatia mamelor voastre a fost prea lunga si au fatat niste avortoni.
Sorin, acum 4417 zile, 5 ore, 3 minute, 44 secunde
De ce ii spune oare lumea Vaca, ca doar el are o fata de mare Bou?
boul, acum 4417 zile, 6 ore, 50 minute, 29 secunde
Avea nevoie de teren de pasunat, pe care sa pasca VACA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.