Politică

Cum vrea noul Guvern să crească veniturile populaţiei

Ziarul de Vrancea
8 feb 2012 910 vizualizări
în calcul sînt luate două variante ori reducerea CAS ori creşterea pensiilor şi a salariilor bugetarilor u pe de altă parte, Executivul s-a angajat să aprobe în acest an proiectul legii privind amnistia fiscală pentru funcţionarii publici

Premierul desemnat şi liderii coaliţiei au convenit ca în programul de guvernare al noului Cabinet să fie prevăzută creşterea veniturilor populaţiei, în funcţie de resursele economiei, surse politice precizînd că măsura va fi luată prin majorare directă sau prin reducerea CAS şi indexări de pensii. "S-a convenit să fie clar specificat că, în funcţie de resursele economiei, vor fi adoptate în acest an măsuri de creştere a veniturilor populaţiei", au declarat surse politice. Ele au arătat că la momentul respectiv coaliţia va opta între două variante, şi anume pentru creşterea directă a veniturilor sau reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi indexări de pensii. Programul de guvernare mai include "intenţia fermă" a Executivului de a vinde pe bursă pachete minoritare de acţiuni deţinute de stat la diferite companii, precum şi adoptarea Legii holdingului, proiect aflat în discuţie încă din 2009. Preşedintele UNPR, Marian Sîrbu, a declarat după consultările cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, că acesta i s-a părut "determinat" să discute un grafic de creştere a salariilor bugetare după primul trimestru şi că realizarea unui grafic de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul dinainte de iunie 2010 i se pare mai probabilă decît pînă în prezent. De asemenea, noul Cabinet s-a angajat, prin programul de guvernare, să aprobe în acest an proiectul legii privind amnistia fiscală pentru funcţionarii publici, după ce UDMR a solicitat aplicarea acestei măsuri pentru funcţionarii publici obligaţi de Curtea de Conturi să restituie sporurile salariale. În luna ianuarie, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, în şedinţa coaliţiei, o amnistie fiscală pentru funcţionarii publici din administraţiile locale care au încasat diverse sporuri în conformitate cu contractele de muncă, fiind apoi obligaţi de Curtea de Conturi să restituie banii, au declarat atunci surse din Uniune. "Este o mare nedreptate ca acei funcţionari să plătească sumele înapoi, aşa cum a cerut Curtea de Conturi, cîtă vreme au încasat sporurile conform legii. La nivel naţional ar fi vorba despre circa 300.000 de persoane", au spus atunci sursele citate. Potrivit calculelor UDMR, la nivel naţional ar fi vorba despre aproximativ 300.000 de funcţionari din administraţia publică locală care au primit sporuri şi care sînt obligaţi să le returneze în urma controalelor Curţii de Conturi. Luni seara preşedintele la desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu ca să formeze un nou Guvern, după ce Emil Boc a depus mandatul precedentului Executiv.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.