Politică

Activiştii Greenpeace au luat cu asalt Ministerul Mediului

Ziarul de Vrancea
31 ian 2012 728 vizualizări
Legaţi de caloriferul din biroul ministrului, ei i-au cerut lui Laszlo Borbely detalii despre stadiul avizelor pentru proiectul Roşia Montană

Mai mulţi membri Greenpeace au forţat ieri dimineaţă intrarea în Ministerul Mediului, au reuşit să treacă de jandarmul de la poartă şi au intrat în biroul ministrului Mediului, unde au protestat faţă de proiectul Roşia Montană. În jurul orei 11.30, cînd activiştii Greenpeace au intrat în birou, ministrul era într-o întîlnire. Ministrul a vorbit cu protestatarii, i-a invitat să servească apă şi cafea, dar aceştia au refuzat. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a povestit ulterior că a avut o discuţie cu reprezentanţii Greenpeace, precizînd că doi dintre ei s-au legat de calorifer. El a menţionat că protestatarii i-au cerut să le spună ce e cu Roşia Montana. "Eu sînt un om amabil şi chiar dacă au depăşit toate prevederile legale, pentru că s-au legat cu lanţuri de calorifer şi s-au aşezat acolo, am avut o discuţie de trei sferturi de oră şi le-am explicat punctul meu de vedere care este foarte clar încă de la preluarea mandatului: nu propun un aviz de mediu decît dacă sînt sută la sută convins că nu dăunează mediului", a declarat Laszlo Borbely. El le-a mai spus protestatarilor că studiul de impact nu este finalizat şi că nu poate spune acum cînd va merge la Guvern cu o propunere, pentru că mai sînt "două - trei probleme de rezolvat".
După cîteva ore, protestul de la Ministerul Mediului s-a încheiat, cei aproximativ 20 de activişti Greeenpeace care au intrat pînă în biroul ministrului fiind convinşi să plece de bunăvoie, nu înainte de a fi legitimaţi de jandarmi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.