Politică

Băsescu dezumflă balonul indexărilor salariale

Ziarul de Vrancea
31 ian 2012 853 vizualizări
şeful statului s-a arătat din nou sceptic în privinţa găsirii unor formule pentru majorarea salariilor şi pensiilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că nu a identificat în buget "un loc" din care să se poată tăia şi da bani pentru creşterea salariilor din sistemul bugetar. El i-a îndemnat pe cei care au anunţat posibilitatea unor majorări să indice şi sursele acestora şi a făcut apel la "realism" pentru clasa politică". Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara, declara, luni, premierul Emil Boc. În aceeaşi zi, el a fost mandatat de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie.
Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia şi duminică asupra pericolului pe care l-ar genera adoptarea unor măsuri populiste.

Cît ar trebui să plătească fiecare roman pentru a scăpa ţara de datorii

Tot ieri, şeful statului a subliniat că România are cea mai mică datorie pe cap de locuitor dintre statele UE.  "Apropo de datorii, vreau să ştie românii cum stăm din punctul de vedere al datoriilor noastre. România are cea mai mică datorie pe cap de locuitor din UE", a spus preşedintele. El a precizat că se referă atît la datoria privată, cît şi la cea publică. "Vorbesc de datoria publică şi datoria privată, iar statul nu plăteşte decît datoria publică. Avem o datorie totală de 97,9 miliarde, din care 22 de miliarde datorie publică, iar restul datorie privată, datorii aparţinînd cetăţenilor, firmelor, nerezidenţilor care se află în România", a explicat Traian Băsescu. "Românii au fiecare în spatele lor de plată 4.570 de euro datorie, inclusiv cea privată", a spus preşedintele, adăugînd că, potrivit acestor cifre, România este "statul cu cea mai mică datorie pe cap de locuitor din UE".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.