Politică

Puterea amînă un răspuns privind varianta alegerilor anticipate

Ziarul de Vrancea
30 ian 2012 834 vizualizări
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri că în şedinţa coaliţiei s-a decis ca pînă în momentul primirii motivării Curţii Constituţionale pe tema comasării alegerilor să nu se intre în nici o speculaţie pe acest subiect.

El a subliniat că problema alegerilor anticipate şi cea a comasării nu se închid pînă nu se primeşte motivarea. Maghiarul a explicat că este nevoie de cunoaşterea precizărilor din motivarea Curţii privind neconstituţionalitatea comasării alegerilor pentru a se putea lua cele mai bune decizii, fiind neclar dacă întreaga lege a fost declarată neconstituţională sau doar anumite puncte. "Problema anticipatelor nu se închide, nu se închide nici comasarea pînă nu vedem motivarea de joi a Curţii Constituţionale. Orice variantă rămîne în discuţie pînă atunci", a spus Kelemen.
Potrivit acestuia, în cazul în care toată legea privind comasarea alegerilor a fost declarată neconstituţională, "atunci pică toată legea". "Dacă doar anumite puncte sau articole au fost declarate neconstituţionale, atunci Parlamentul are obligaţia de a le modifica potrivit deciziei Curţii. S-ar putea să fie doar o decizie legată de prelungirea mandatelor sau incompatibilităţile care au fost prevăzute în lege sau data alegerilor", a afirmat Kelemen.
Întrebat dacă în şedinţa Prezidiului UDMR de astăzi problema anticipatelor va fi abordată, el a precizat că în şedinţă va fi analizată situaţia politică, fără a putea anticipa şi alte discuţii.
Şi prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, ieri, după şedinţa coaliţiei, că "nu se pune problema alegerilor anticipate" şi că nici una dintre formaţiunile care fac parte din coaliţie nu doreşte acest lucru.
Precizările celor doi vin după ce, duminică, Laszlo Borbely anunţa că UDMR ar putea analiza astăzi, în cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai "linişti vocea străzii".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Titi, acum 4462 zile, 9 ore, 38 minute, 28 secunde
Felicitari celui sau celei care a scos ideea cu "Loading"-ul. Fain!:)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.