Politică

Cele 30 de străzi ale lui Bacinschi pentru Udrea au rămas 20

Iulia Crețu
29 ian 2012 1104 vizualizări
Edilul Focşaniului a anunţat că lucrările CUP pentru apă la Cîmpineanca va devasta anumite străzi prospăt asfaltate în Focşani u prin PNDI se va turna asfalt pe 8,7 km de drum în oraş

La dezbaterea pe bugetul lui 2012, primarul Decebal Bacinschi s-a lăudat că în acest an oraşul va fi un şantier. Doar este an electoral şi, foarte probabil, USL-ul va merge pe mîna lui Bacinschi încă o dată pentru fotoliul de edil şef. Şantierul se va datora lucrărilor CUP în cadrul programului Vranceaqua care aduce apă curentă şi canalizare în localităţile din jurul municipiului. Pentru racordarea comunei Cîmpineanca la staţia de epurare de la Mîndreşti, foarte probabil, mai multe străzi din Focşani, unele proaspăt asfaltate vor fi stricate. Tot din cauza lucrărilor CUP, pasajul Vîlcele mai are destul de aşteptat pînă va fi făcut ca-n palmă, spre disperarea şoferilor care i-au reclamat acest lucru, din nou, edilului şef. “Sînt străzi refăcute pe care ei vor interveni. Am avut discuţii aprinse cu constructorul. Ei vor reface asfaltul unde intervin, ei au greşit. Vor raşcheta asfaltul”, a spus Decebal Bacinschi. În altă ordine de idei, asfalt se va turna nu doar din împrumutul la bancă, ci şi prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea. Dacă la început municipalitatea anunţa că se va lucra pe 30 de străzi din Focşani, acum se pare că au rămas doar 20, după cum i-a ieşit la numărătoare primarului. “Vom lucra pe 20 de străzi prin programul «10.000 km de drum». Programul acesta permite doar să turnăm un strat de asfalt, noi ne vom ocupa de borduri, trotuare şi ridicarea la cotă”, a afirmat edilul, fără a preciza pe ce străzi se va interveni, deşi unii cetăţeni prezenţi la discuţii erau curioşi dacă strada lor va arăta altfel pe bani guvernamentali. Potrivit datelor oficiale, prin PNDI se vor reabilita 8,7 km de drumuri în Focşani, care au fost trecute din administrarea locală în cea a ministerului pe durata execuţiei. Valoarea lucrărilor este de 9,8 milioane lei, din care 3,5 milioane pentru lucrări de modernizare, 2,2 milioane lei pentru reabilitare şi alţi 2,6 milioane lei pentru comisioane şi taxe. Totodată, lucrările pe bani europeni la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru cartierele Sud, Laminorul şi Mîndreşti, vor începe abia în vara acestui an. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.