Politică

Remanierea Guvernului, subiect la modă în PDL

Ziarul de Vrancea
27 ian 2012 890 vizualizări
Două figuri importante din PDL au adus în discuţie, vineri, posibilitatea înlocuirii actualului Cabinet n ulterior, unul dintre ei, a negat că ar fi dat un ultimatum Guvernului

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, că PDL va face o mutare politică importantă, el apreciind că "soluţia fezabilă" este cea a instalării unui premier independent cu guvern politic, susţinut de o majoritate "cît mai semnificativă". Astfel, el a apreciat că "soluţia dezirabilă, ideală" este "un guvern de larg consens". "Raţiunea este că sîntem în an electoral şi este necesar un guvern care să asigure alegeri necontestate", a explicat europdeputatul. Preda a arătat că, într-un guvern de acest tip, "persoana premierului ar fi ca şi nesemnificativă, ar putea fi oricine, ar putea fi şi un cetăţean de pe stradă". "Mă tem însă că în clasa politică nu există resurse pentru a face acest lucru", a adăugat eurodeputatul. El a explicat că lasă deoparte soluţia unui guvern format numai din tehnocraţi, întrucît ideea că pleci în campanie electorală şi laşi rezolvarea problemelor unor tehnocraţi i se pare "iresponsabilitate politică". "Mi s-ar părea lipsit de corectitudine să-i cer premierului demisia acum. Eu cred că el vede foarte bine care sînt hăţişurile politice", a precizat Preda, arătînd că "sînt unii din opoziţie care şi-ar dori ca Emil Boc să rămînă premier pînă la alegeri, pentru că este un adversar politic cunoscut şi fragilizat, mai fragilizat decît PDL".

Ioan Oltean mai dă o lună Guvernului, apoi rectifică

Şi secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a vorbit, vineri, despre demisia Guvernului ca o posibilă soluţie politică pentru partid. El a spus că în situaţia în care actualul Cabinet nu găseşte într-o lună soluţii la problemele oamenilor care au ieşit în stradă, atunci va trebui să plece. "Poate că furat de acordul tacit al populaţiei privind reformele a crezut că se poate continua la nesfîrşit, că populaţia va putea să aştepte la nesfîrşit. Populaţia a venit şi a tras un semnal de alarmă extrem de puternic: «opriţi-vă, am ajuns la maximă suportabilitate». Şi aici Guvernul trebuie să înţeleagă acest lucru şi să găsească soluţii de rezolvare a problemelor pentru că altfel nu există decît o singură soluţie: plecarea Guvernului. Este clar. Dacă Guvernul nici acum nu realizează care sînt dificultăţile ţării şi nu se apleacă cu mai multă atenţie asupra soluţiilor ce se impun, aceea e soluţia pe care o spune strada. Eu nu că ţin cu strada, mă solidarizez cu greutăţile oamenilor şi cu modul paşnic în care reacţionează", a spus Oltean. Ulterior, secretarul general al PDL a remis un comunicat de presă în care preciza că "nici o clipă nu a făcut declaraţia referitoare la înlocuirea Guvernului peste o lună". "Numai un guvern iresponsabil abandonează ţara în perioada de criză", se arăta în comunicatul citat de Hotnews.ro. Într-un fragment dintr-o înregistrare a conferinţei de presă, difuzat de citynews.ro, Oltean poate fi auzit cînd vorbeşte despre "soluţia" demisiei Guvernul în cazul în care nu va "asculta" mesajul protestatarilor.
Primvicepreşedinte PDL Sorin Frunzăverde a declarat, vineri, că va discuta, luni, la Biroul Permanent al PDL, despre declaraţiile lui Ioan Oltean şi ale lui Cristian Preda referitoare la Guvern. "Momentan nu comentez, dar luni la Biroul Permanent al PDL voi discuta despre aceste declaraţii", a spus Frunzăverde.

Lider PDL: Ponta "mai echilibrat", Antonescu "le ştie pe toate"

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, a afirmat vineri, comentînd intenţia unor parlamentari ai opoziţiei de a demisiona, că liderul PSD, Victor Ponta, a fost "mult mai realist şi mai echilibrat", fiind bine sfătuit, însă cel al PNL, Crin Antonescu, "nu are pe nimeni în spate" şi "le ştie pe toate". El a declarat că, încet-încet, dispar una cîte una demisiile "din portofoliul sau portofelul lui Crin Antonescu". "Se întîmplă acest lucru pentru că au constatat că a fost un joc de imagine prost gestionat chiar de către preşedintele PNL. Ponta a fost mult mai realist, mai echilibrat şi bravo lui. Sigur, are în spatele lui un Adrian Năstase, are în spatele lui oameni care gîndesc, recunosc, şi unii bătrîni înţelepţi care mai greşesc, dar asta-i viaţa. Antonescu n-are pe nimeni în spatele lui, el nu vrea să aibă, el le ştie pe toate", a spus Ioan Oltean. El a adăugat că, în cazul în care parlamentarii opoziţiei demisionează, se vor organiza alegeri parţiale în colegiile respective. Oltean a preciza că este gata să propună partidului ca, în situaţia demisiei opoziţiei din Parlament, PDL să nu desemneze candidaţi în colegiile rămase libere, dar să susţină, în schimb, reprezentanţi ai societăţii civile.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.