Politică

Toate pînzele sus! Băsescu îşi toarnă puţin cenuşă în cap şi merge mai departe

Ziarul de Vrancea
25 ian 2012 1042 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu s-a adresat aseară romanilor, pentru prima dată după declanşarea protestelor în stradă, în urmă cu două săptămîni.

Şeful statului a spus că nu are "nimic de schimbat" în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, el menţionînd în acest sens intervenţia televizată din "disputa" cu Raed Arafat. De altfel, preşedintele a precizat în acelaşi discurs că s-a înregistrat "un eşec" în prezentarea proiectului noii legi a sănătăţii şi că acest eşec i se datorează "în cea mai mare parte".  El a adăugat că ar trebui revenit cu legea sănătăţii, pe o altă platformă de încredere, pe o altă voce.
Traian Băsescu s-a referit şi la alte acuzaţii care i-au fost aduse în ultimul timp, subliniind că dacă el ar fi condus PDL, partidul "ar fi fost condus mult mai bine" şi a respins afirmaţiile potrivit cărora ar conduce Executivul. "Acei care îmi recomandă să mă duc pe Muntele Găina să contemplez ce se întîmplă şi, din cînd în cînd, să mediez, se înşeală. Nu aşa se comportă un preşedinte, mai ales cînd statul, ţara lui, poporului lui trece prin momente de criză", a adăugat el.
Întrebat dacă s-a gîndit la demisia sa, Băsescu a spus că nu ia în considerare o asemenea soluţie "decît dacă va fi evident că aceasta e soluţia". "Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioade de criză. Obiectivul major al unui preşedinte este să îţi asumi criza şi să treci ţara, să treci poporul prin criză. Deci, nu iau în considerare o asemenea soluţie decît dacă va fi evident că aceasta este soluţia", a declarat Băsescu, fără alte detalii. De asemenea, preşedintele a fost întrebat dacă ia în considerare convocarea unui referendum pentru a "testa" susţinerea de care se mai bucură în rîndul populaţiei. "Este o alternativă pe care o pot lua în considerare la un moment dat", a răspuns Traian Băsescu. Întrebat cînd anume, el a continuat: "Cînd va fi momentul".
"În ceea ce mă priveşte, sînt de meserie comandant de navă şi n-am ratat niciodată destinaţia. şi n-am s-o ratez nici acum, cu România", a conchiz preşedintele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cetateanul, acum 4467 zile, 18 ore, 18 minute, 12 secunde
,,E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune,,...Un mincinos, smecheras de cartier...ne este lehamite!!!
istoric, acum 4467 zile, 19 ore, 50 minute, 2 secunde
Asta este comandant de galera, corsar nenorocit. Noi suntem cei care tragem la rame. In port vor mai ajunge doar citiva, cel mai probabil, acolitii lui din PDL.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.