Politică

COLOANA de stiri politice: Noua Dreaptă devine partid

Ziarul de Vrancea
22 dec 2011 3037 vizualizări
Şeful organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a depus ieri la registratura Tribunalului Bucureşti, aproximativ 30.000 de semnături pentru înfiinţarea partidului cu acelaşi nume

El a declarat că înfiinţarea formaţiunii urmăreşte "salvarea statului român". "Scopul principal al partidului va fi salvarea statului şi neamului românesc. Avem un program cu 25 de puncte care vor propulsa România printre primele 15 state ale lumii", a declarat Tudor Ionescu. Acesta a adăugat că printre cele 25 de puncte se află cele privind unirea cu Moldova după principiul RDG-RFG, stoparea declinului demografic, confiscarea averilor ilicite şi anularea privatizărilor frauduloase.

Buzunarul plin, metoda Damaschin

Dan Constantin Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Columbeanu, împreună cu doi complici, a fost ridicat ieri de DIICOT pentru proxenetism. "Procurorii DIICOT Bacău au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti şi Bacău, constituit în scopul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori ", a informat DIICOT. Potrivit procurorilor, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), lider al grupării, împreună cu Eugen Mihai Mereuţă (40 de ani) şi Claudiu Ciucă (35 de ani), "au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe fete, unele minore în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei". Activitatea infracţională se desfăşura în imobile situate în zone ultracentrale din capitală, închiriate de către inculpaţi, unde victimele erau obligate să se prostitueze. "Victimele erau alese cu predilecţie din familii cu posibilităţi financiare reduse şi erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune, inculpatul prezentîndu-se drept o persoană influentă în acest domeniu", precizează anchetatorii. Pentru a menţine controlul asupra victimelor, "inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi pretindea că are calitatea de preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa".

Pentru că au votat la două mîini, au primit concediu fără plată

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ieri, la propunerea liderilor grupurilor parlamentare, ca deputaţii care au votat la două mîini să fie sancţionaţi cu suspendarea pentru o zi de la şedinţele de plen şi reţinerea indemnizaţiei corespunzătoare. Cei opt deputaţi care au fost surprinşi votînd şi în locul altor colegi au fost sancţionaţi, prin decizia consensuală a Biroului Permanent, cu o zi de suspendare de la şedinţele de plen şi reţinerea indemnizaţiei pentru ziua respectivă. Potrivit vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, la următoarea abatere sancţiunea care va fi aplicată, aşa cum a stabilit Biroul Permanent, este suspendarea maximă, pentru 15 zile, de la şedinţele de plen şi reţinerea corespunzătoare a indemnizaţiei.

Guvernul le dă 50 lei în plus veteranilor şi văduvelor de război

Ajutorul anual pentru veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat a fost majorat de la 150 lei la 200 lei, a anunţat Guvernul la sfîrşitul şedinţei de ieri. "Ajutorul anual are drept scop susţinerea acestor persoane şi acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice", se arată într-un comunicat al Executivului.
Potrivit sursei citate, de ajutorul anual va beneficia un număr de 46.365 persoane, iar impactul bugetar va fi de 9,2 milioane lei.

Crăciun trist pentru Cămătari

Tribunalul Bucureşti a decis ieri arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, în dosarul în care este acuzat de cămătărie.
Instanţa a admis astfel recursul procurorilor la decizia de cercetare în libertate a acestuia dispusă de judecătorie. Hotărîrea este definitivă, astfel că Mario Nuţu Balint urmează să fie încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei.
Mario Balint, fiul lui Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, a recunoscut la Tribunalul Bucureşti că a împrumutat bani unor persoane, dar a arătat că s-a oprit din a da bani cu împrumut cu dobîndă în ziua de 23 noiembrie, la o zi după ce legea care incriminează cămătăria a apărut în Monitorul Oficial. "Niciodată nu am oferit bani, tot timpul am fost căutat, mi-au fost ceruţi bani. Eu le dădeam bani pentru că mă implorau. Le trebuiau aceşti bani pentru a fi daţi mai departe altora, care îi terorizau. De mic copil am făcut şi eu... Am vîndut parfumuri, mi-am strîns nişte bani. Nu am mai dat bani după ce a intrat în vigoare legea. Tatăl meu (Sile Cămătaru - n.r.) nu m-a învăţat niciodată de rău. Mi-a spus întotdeauna să-mi văd de treaba mea, să merg la şcoală. Îmi zicea: «Uite ce s-a întîmplat cu mine»", a spus Mario Balint în faţa instanţei.
Avocatul acestuia a declarat în faţa magistraţilor că în cazul lui Mario Balint nu există elementele constitutive ale infracţiunii de cămătărie. Totodată, avocatul a arătat că Mario Balint a crescut de la 13 bani fără tată, este student în anul trei şi că "încearcă să scape de pecetea că este fiul lui Sile Cămătaru".
De la Mario Balint a împrumutat bani cu camătă şi un elev de la "Jean Monnet", Alexandru Bibu, fiul consilierului local de Tulcea Nicolae Bibu. Alexandru Bibu este cercetat şi în legătură cu un accident rutier.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.