Politică

Coloana de stiri: Udrea şi-a dat seama că turismul din Romania este scump

Ziarul de Vrancea
20 dec 2011 1038 vizualizări
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că majorarea numărului de turişti străini din acest an a fost determinată de promovarea Romaniei ca destinaţie turistică, nu de preţurile pachetelor turistice.

"A contat foarte mult promovarea care s-a făcut şi faptul că s-a vorbit foarte mult despre Romania. S-a vorbit mult şi bine afară, mult şi rău în ţară, dar cei care au văzut promovarea Romaniei în exterior au devenit interesaţi", a spus Udrea. Ea a amintit de promovarea făcută de MDRT pe mai multe canale TV internaţionale şi de filmul Wild Carpathia, difuzată de Travel Channel UK, în care apare şi prinţul Charles. "Altfel, Romania nu e o destinaţie ieftină, să spui că (turiştii străini, n.r.) au fost atraşi de preţuri", a spus Udrea. Ministrul a explicat preţurile mari prin cererea constantă venită din partea turiştilor romani. "Cît timp hotelurile au clienţi chiar şi la prețurile astea, ce poate să le facă statul? Nimic. Cît timp hotelurile sînt pline, înseamnă că avem turişti care îşi permit să plătească. Deci de ce un hotelier să renunţe la preţuri? Cea mai mare creştere în acest an a fost la hotelurile de cinci stele", a afirmat Udrea. Ea a adăugat că discută cu Ministerul Finanţelor pentru reducerea TVA la alimentaţia publică din turism de la 24% la 9%.

Tranzacţie de 39 miliarde dolari, amînată

Grupul american AT&T şi-a retras oferta de 39 miliarde de dolari pentru divizia T-Mobile SUA a operatorului german Deutsche Telekom (DT), cea mai mare tranzacţie anunaţă în acest an în SUA, din cauza opoziţiei autorităţilor de reglementare, transmite Reuters. Tranzacţia, considerată dificilă încă de la anunţare în luna martie, ar fi propulsat AT&T pe primul loc pe piaţa telecomunicaţiilor mobile din SUA. Eşecul de a prelua T-Mobile SUA ar putea ridica semne de întrebare în privinţa managementului directorului general al grupului american, Randall Stephenson. AT&T, sigur de succesul tranzacţiei, a promis DT un pachet record de compensaţii în eventualitatea unui eşec, ce va costa grupul circa 4 miliarde de dolari. Acordul cele două grupuri a înregistrat o opoziţie puternică din partea Departamentului Justiţiei şi a Comisiei Federale pentru Comunicaţii. Stephenson a fost luat prin surprindere de autorităţi, notează Reuters. în ziua în care Departamentul Justiţiei din SUA a deschis o acţiune în justiţie pentru blocarea tranzacţiei, şeful AT&T promova la televizor achiziţia diviziei DT. Mulţi experţi din sectorul IT au fost contrariaţi de optimismul celor două grupuri în perioada august-noiembrie că vor reuşi să obţină acordul autorităţilor.

Familia regală din Qatar va prelua o divizie Dexia

Familia regală din Qatar va prelua controlul diviziei de private banking a grupului franco-belgian Dexia pentru 730 de milioane de euro, preţ mai mic decît anticipau analiştii, transmite Reuters. Grupul de investiţii Precision Capital al familiei regale al-Thani va prelua 90% din acţiunile diviziei de private banking, Banque Internationale Luxembourg (BIL), iar Luxembourg va plăti 73 milioane de euro pentru restul de 10%, a anunţat Dexia. Achiziţia urmează unui acord încheiat în octombrie de Precision Capital pentru afacerile de private banking ale grupului rival KBC. Banca americană Morgan Stanley a estimat valoarea BIL la 1-1,7 miliarde de euro în octombrie, iar informaţiile de la momentul respectiv situau preţul la circa un miliard de euro. "Preţul pare un pic cam mic. Dar toată lumea ştie că Dexia trebuie să vîndă. Poate ar fi fost dispuşi să plătească 800-900 de milioane de euro, dar s-au gîndit să înainteze o ofertă mai redusă", a scris, într-o notă pentru investitori analistul KBC Dirk Peeters. Grupul Dexia a fost salvat de la faliment în octombrie de Belgia, Franţa şi Luxembourg, iar autorităţile belgiene au fost nevoite să naţionalizeze operaţiunile bancare din ţară ale Dexia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
shoseta, acum 4495 zile, 13 ore, 20 minute, 49 secunde
alta jartea! o tro_glodita care are bani pe mana si aprobarea sa-i pape cum vrea port-jartierul ei, dand astfel impresia "competentzei"! pacat ca exista asemenea oameni! probabil ca nici la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.