Politică

VIDEO!!!Săpunaru face pe purtătorul de cuvînt al lui Oprişan şi-l anunţă pe Bacinschi candidat la Focşani

Iulia Crețu
18 dec 2011 2001 vizualizări
Liberalii au anunţat vineri că toţi cei 17 primari PNL în funcţie vor mai candida la un mandat în 2012 u Săpunaru spune că a convenit cu Oprişan să nu îi mai primească înapoi în PNL şi PSD pe eventualii edili trădători u primul candidat PNL anunţat a fost primarul de la Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu u Săpunaru susţine că, la nivel “informal”, Decebal Bacinschi este omul cu care defilează USL pentru Focşani

 PNL Vrancea l-a anunţat pe primarul Valerică Zamfirescu de la Slobozia Bradului ca fiind candidatul cu care liberalii doresc să mai ia un mandat în 2012 în comuna din sudul judeţului. “Să mai văd 2-3 mandate”, i-a urat Săpunaru lui Zamfirescu. Potrivit declaraţiilor oferite de preşedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru, toţi cei 17 primari în funcţie ai partidului vor mai încerca să prindă un mandat de 4 ani la alegerile de anul viitor din partea PNL Liberalii susţin că săptămîna trecută a avut loc o şedinţă cu edilii, tocmai pentru a infirma zvonurile potrivit cărora unii liberali se gîndesc ca în 2012 să candideze din partea PDL. Totuşi, Săpunaru completează că dacă se întîmplă ca vreun edil galben să trădeze şi să candideze la PDL, după alegeri, în cazul în care va pierde, nu va mai fi primit în formaţiunea condusă de acesta. “Ne-am întîlnit toţi primarii PNL cu o parte din conducerea Biroului Judeţean şi toţi sînt hotărîţi să candideze pe USL la nivel de judeţ. Nici unul dintre primari nu a ridicat problema colaborării la nivel local între PNL şi PSD. Este foarte posibil ca la Slobozia Bradului, PDL să nu ia nici un vot pentru că nici nu au organizaţie”, a spus Valerică Zamfirescu, vicepreşedinte PNL Vrancea.

Mită de la UNPR

La rîndul său, deputatul Nini Săpunaru reclamă că UNPR-ul ar încerca să-i mituiască edilii, promiţîndu-le în schimbul trădării politice finanţarea unor proiecte locale cu suma de 200.000 lei (2 miliarde lei vechi). “Am vorbit cu Oprişan şi am convenit ca nici un primar plecat la PDL, fie că-i din PNL sau PSD, să nu-l mai primim înapoi. PNL îi va susţine în 2012 drept candidaţi la Primăriile Broşteni, Mera sau Reghiu pe primarii noştri în funcţie. Umblă UNPR-ul să le facă oferte. Dar primarul e prost? Îi promite cîte 2 miliarde de lei. Primarii noştri le-au spus că nu au ce discuta”, a spus şi Nini Săpunaru, în cadrul unei conferinţe de presă. Liderul liberal a recunoscut că negocierile cu PSD încă nu s-au încheiat, afirmînd că “actul nostru juridic intern (n.r. al USL) ne permite să avem candidaţi separaţi”. “Sper ca la final să avem totuşi candidaţi comuni”, a spus Săpunaru, lăsînd să se înţeleagă că în 2012 am putea vederea candidaţi PNL şi PSD, iar nu USL.

Dacă PSD tace, PNL îl anunţă candidat la Focşani pe Bacinschi

Potrivit unei directive de la centru, PSD Vrancea ar trebui ca pînă pe 31 decembrie să-şi anunţe candidaţii pentru Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani. Cum liderii judeţeni se feresc să facă nominalizări, liberalii le-o iau înainte şi susţin că în 2012, candidatul USL la municipiu va fi actualul primar social democrat, Decebal Bacinschi. “Nu mă întrebaţi pe mine că nu eu am candidatul la Focşani. Sînt în USL, dar deocamdată partenerii noştri nu şi-au stabilit candidatul oficial. La nivel informal ştim că este domnul Bacinschi. Conform discuţiilor de la Bucureşti, eu ştiu că domnul Bacinschi îşi doreşte să candideze şi că este candidatul USL, dar nu l-au anunţat oficial. Eu teoretic ştiu despre ce vorbesc, aţi văzut că în ultima vreme nu am atacat şi nu am discutat şi am încercat să sprijin tot ce înseamnă politica la nivel local şi pe domnul Bacinschi”, a completat Nini Săpunaru, care a pierdut anul acesta şansade a fi candidatul USL la Primăria Focşani. În schimbul susţinerii candidatului PSD, liberalii vor să îşi promoveze anumite programe în strategia primarului. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, nu a putut fi contactat pentru a anunţa chiar el cu cine va defila în 2012. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Dacicus up minis, acum 4503 zile, 3 ore, 2 minute, 54 secunde
Mai liberalize lasa-the de politica ...sunt altii care macar sunt Mai fotogenici ...ahem destule animale pe strazi ...vezi-ti Mai de scoala , familie...nu va Mai pupati cu tradatorii din PSD GATA citeste integral
PENSIONARUL., acum 4505 zile, 43 minute, 28 secunde
Marele liberal s-a ingrasat precum porcu .
costa, acum 4505 zile, 5 ore, 12 minute, 2 secunde
Doamne ce face politica asta din oameni! Asta sa fie sapunaru, marele liberal, care acum trage limbi lui Oprisan ? Si mai observ ca sapunaru s-a dedulcit la trai bun: a pus ceva kilograme pe el decind citeste integral
papagalul ririit, acum 4505 zile, 8 ore, 50 minute, 26 secunde
Cei de la UNPR au gresit persoanele cu care negociaza. Ia sa le propuna lui Sapunaru si Popescu cite 200 000 de caciula si sa vedeti cum se dezic miine de alianta cu PSD-UL.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.