Politică

Dragoş Mircea este noul subprefect de Vrancea

Mihaela Beșleagă
14 dec 2011 5578 vizualizări
Numirea fostului liberal ar urma să fie publicată în următorul număr al Monitorului Oficial, ocazie cu care va fi şi instalat de facto în post u Dragoş Mircea ar putea coordona alegerile de anul viitor dacă prefectul Sorin Hornea decide să se implice oficial în politică, de partea PDL

După mai bine de două luni în care prefectul Sorin Hornea a ţinut singur frîiele Instituţiei Prefectului, într-un final a fost numit şi un nou subprefect la Vrancea. Fostul liberal Dragoş Mircea, în prezent inspector guvernamental, a fost numit aseară în funcţia de subprefect, numirea sa fiind introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, după cum ne-a confirmat prefectul judeţului, Sorin Hornea. După mai multe săptămîni în care se vehiculase numele său pentru ocuparea celei de-a doua funcţii în Prefectură, iată că premierul Emil Boc a semnat numirea lui Dragoş Mircea, la propunerea organizaţiei PDL Vrancea. Actul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, după care, în următoarele zile va avea loc şi investirea oficială în funcţie a noului subprefect, care se va efectua în prezenţa unui reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor. În ultima perioadă Dragoş Mircea a devenit un apropiat al deputatului PDL Alin Trăşculescu, care l-a propus personal pentru această funcţie după ce primul se pare că a promis că va aduce de partea PDL mai mulţi primari liberali la următoarele alegeri, care să susţină actualul partid de guvernămînt. Voci din partid s-au pronunţat iniţial împotriva numirii lui Mircea, fost liberal, în detrimentul propriilor oameni “portocalii”. Dragoş Mircea a mai fost prefect în perioada 2007 – ianuarie 2009, cînd a fost „detronat” de Raluca Dan, numită în timpul guvernării PDL – PSD. În prealabil, Mircea a deţinut şi funcţia de subprefect, după ce a fost promovat de deputatul Nini Săpunaru din organizaţia de tineret după demiterea lui Manole Merchea, ca urmare a accidentului în care a fost implicat fiul său, cu maşina Instituţiei Prefectului. Ironia sorţii face că Manole Merchea s-a întors în PNL şi face din nou echipă cu Nini Săpunaru, după ce la vremea respectivă i-a reproşat demiterea sa şi a migrat la conservatori, la pachet cu soţia sa. Între timp, Mircea Dragoş a ajuns adversar cu Nini Săpunaru şi se coalizează, iată, cu cei din PDL. Din 2009 pînă în prezent, Dragoş Mircea a fost inspector guvernamental, responsabil pe partea de agricultură. Ca dovadă că acesta s-a lepădat de liberali, Dragoş Mircea a fost lăsat de actuala guvernare să profeseze în Vrancea, unde îşi are şi familia. De regulă, foştii prefecţi intraţi în corpul inspectorilor guvernamentali erau trimişi să lucreze departe de casă, tocmai pentru a se descotorosi de funcţii. La un moment dat, în Vrancea a ajuns să lucreze pentru scurt timp un fost prefect susţinut de UDMR. Noul subprefect al judeţului va avea un rol important la următoarele alegeri, în condiţiile în care actualul prefect ar urma, se pare, să candideze pentru un alt post administrativ, în tandem cu deputatul Alin Trăşculescu. După cum se ştie, prefectul coordonează  alegerile în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 24

Adaugă comentariu
jojo, acum 4508 zile, 8 ore, 17 minute, 44 secunde
un valutist, un increzut, CE A FACUT el pentru Focsani? a zis bine cineva de pe aici, cu cat se plateste?reclama?
Boris, acum 4508 zile, 10 ore, 42 minute, 49 secunde
Cu cat va plAteste ratatul asta corupt sa-l pupati in cur?
VICTOR, acum 4509 zile, 1 ora, 55 minute
Dragos este intradevar un tanar politician cu experienta si care are nevoie de sustinerea colegilor nu de asemenea declaratii.
oana, acum 4509 zile, 2 ore, 3 minute, 43 secunde
Se vede invidia colegilor lui Dragos,dar asta nu e de bine,ei ar trebui sa il sustina si sa il ajute in realizare cat mai multor proiecte.
cata, acum 4509 zile, 2 ore, 7 minute, 20 secunde
Dragos Mircea este un tanar cu o mare experienta politic si care trebuie sustinut de colegi in aceste momente.
andreea, acum 4509 zile, 3 ore, 18 minute, 58 secunde
Dragos este un tanar amitios.. va ajunge departe si lucrul acesta il va demostra prin fapte
coco si grasa, acum 4509 zile, 4 ore, 22 minute, 27 secunde
Dragos, cel mai adevarat barbat din politica vranceana. Bafta bulangiule!
georgian, acum 4509 zile, 7 ore, 48 minute, 57 secunde
Tineretul trebuie sustinut, ceia ce au facut ce din partid nu le face cinste.
lili, acum 4509 zile, 7 ore, 52 minute, 40 secunde
Mult succes! colegii de partid nu ar trebuie sa fie invidiosi pe Dragos Mircea si ar trebui sa realizeze toate proiectele pe care le au impreuna.
laura, acum 4509 zile, 7 ore, 57 minute, 22 secunde
colegii de partid nu mai trebuie sa fie invidiosi si sa realizeze toate proiectele pe care le au impreuna.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.