Politică

Ponta şi Antonescu s-au făcut iar de rîs

Ziarul de Vrancea
13 dec 2011 2143 vizualizări
Comisia Europeană le-a dat "peste nas" celor doi lideri USL, confirmînd aprecierile instituţiei privind activitatea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu

Opiniile privind reforma sistemului de educaţie din România, exprimate de comisarul european pentru agricultură Dacian Ciolos în timpul recentei sale vizite la Bucureşti, sînt cele ale Comisiei Europene, a anunţat Dennis Abbott, purtător de cuvînt al comisarului european pentru educaţie, Androulla Vassiliou. Confirmarea reprezentantului CE vine la o săptămînă după ce co-preşedinţii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta i-au cerut comisarului european Dacian Ciolos, printr-o scrisoare deschisă, lămuriri legate de aprecierile Comisiei vizavi de activitatea lui Funeriu. "Opiniile privind reforma sistemului de educaţie din România, exprimate de comisarul european pentru agricultură Dacian Ciolos în timpul recentei sale vizite la Bucureşti, sînt cele ale Comisiei Europene. România a adoptat o reformă sistemică, ambiţioasă, la toate nivelurile educaţionale. Rezultatele romaneşti la testele internaţionale arată nevoia urgentă de consolidare a calităţii sistemului de educaţie în ansamblul său. De aceea, este important ca reformele să continue, întrucît învăţămîntul poate fi ameliorat doar prin eforturi susţinute privind politica în domeniu", a declarat purtătorul de cuvînt al comisarului european pentru Educaţie, citat de Agerpres.    
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi comisarul european pentru Agricultură, Dacian Ciolos, au susţinut pe 2 decembrie o conferinţă de presă comună la sediul Ministerului. În cadrul acesteia, comisarul Dacian Ciolos l-a felicitat pe ministrul Daniel Funeriu, "în numele Comisiei Europene, pentru curajul şi determinarea pe care le-a arătat în reformarea sistemului de învăţămînt din România". "Este o acţiune care este foarte apreciată la nivelul UE pentru că se înscrie în liniile directoare pe care Comisia Europeană vrea să le impună prin viitoarele programe şi politici europene şi după 2014", a precizat Ciolos. Antonescu şi Ponta au susţinut că unele declaraţii ale lui Ciolos "par să nu fie în acord cu declaraţiile comisarului european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret Androulla Vassiliou".
Săptămîna trecută, ambasada SUA la Bucureşti s-a arătat impresionată de activitatea Procurorului General Laura Codruţa Kovesi şi a şefului DNA Daniel Morar, la doar cîteva zile după ce liderii USL cereau înlocuirea acestora.


C


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
flowers, acum 4516 zile, 10 ore, 17 minute, 42 secunde
Bravooooo! Pentru comentariu anterior. Dar de diplomele false de la" Spiru Haret" ce se mai aude?
relu, acum 4516 zile, 13 ore, 26 minute, 41 secunde
Lolek si Bolek. Adica limbricul cu ochelari, Ponta si lipoveanul cu ochi de inecat, Antonescu.Duetul latratorilor la stele.Primul inoculat de doctrina sacalului de Iliescu si celalalt sluga citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.