Politică

Ce bani primeşte Vrancea pentru şcoli şi asistenţă socială în bugetul pe 2012?

Iulia Crețu
11 dec 2011 2279 vizualizări
Legea bugetului de stat trimite pentru drumurile comunale şi judeţene din Vrancea 7 milioane lei

Proiectul de buget pentru anul viitor prevede, pentru Vrancea, suma de 42 milioane lei pentru asistenţa socială, potrivit proiectului de buget depus pe site-ul Ministerului de Finanţe. Astfel, din acest total, 13 milioane lei sînt destinaţi susţinerii sistemului de protecţie a copilului, 7 milioane lei pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, în timp ce alţi 7 milioane lei sînt viraţi pentru acordarea de produse lactate şi de panificaţie şi miere de albine, adică pentru programul guvernamental “cornul şi laptele” în şcoli. Învăţămîntul special va primi anul viitor 10 milioane lei, în timp ce statul acordă 101.000 lei pentru hotărîrile judecătoreşti pentru plata salariilor în învăţămîntul special şi centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională. În ceea ce priveşte finanţarea de bază a unităţilor de învăţămînt preuniversitar din Vrancea, şcolile vor primi în 2012 suma de 127 milioane lei, în timp ce pentru salariile profesorilor se vor vira 115 milioane lei. Încă 12 milioane lei se duc pentru cheltuielile prevăzute în Legea educaţiei şi 5 milioane lei pentru hotărîri judecătoreşti pentru plata salariilor. Anul viitor se alocă 17 milioane lei pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, pentru plata indemnizaţiilor lunare. Deja se ştie că pentru drumuri vin mai puţini bani decît anul acesta, astfel că pentru 2012, bugetul central ar da din sumele defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale din Vrancea un total de 7 milioane lei. Tot judeţului nostru îi sînt repartizate sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor în valoare de 45 milioane lei. Tot prin legea bugetului de stat pentru anul viitor se stabileşte la 248 numărul de posturi pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult, cum ar fi dascăli, cîntăreţi bisericeşti sau îngrijitori. Legea bugetului de stat va ajunge în această săptămînă în plenul Parlamentului, Opoziţia anunţînd că nu sprijină la vot acest demers. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.