Politică

Deputatul Nica acuză guvernanţii că vor îmbolnăvi populaţia

Iulia Crețu
4 dec 2011 1019 vizualizări
Parlamentarul social-democrat crede că introducerea taxei de clawback va falimenta producătorii farmaceutici autohtoni

Deputatul PSD de Panciu, Ciprian Nica, este de părere că reglementările Ministerului Sănătăţii legate de piaţa medicamentelor vor duce la îmbolnăvirea românilor. De asemenea, Nica crede că introducerea taxei de clawback şi declaraţiile ministrului de Finanţe că de la anul se reduc subvenţiile la medicamente de 3 miliarde lei, „vor duce la apariţia unor cazuri dramatice”, după cum susţine deputatul într-un comunicat de presă. „Prin acţiunile sale, ministrul Ritli Ladislau continuă politica de distrugere pusă în practică de Guvernul Boc, politică prin care s-a pus lacătul pe sute de spitale din România. Prin această politică Guvernul Boc se face vinovat, din punct de vedere moral, de moartea a zeci de cetăţeni care nu au mai putut beneficia de servicii medicale de urgenţă, deoarece spitalele din apropiere fuseseră închise. De data aceasta, cetăţenii nu vor mai muri în faţa lacătelor puse pe spitale ci vor trebui să suporte lipsa medicamentelor gratuite şi compensate”, spune Ciprian Nica. Parlamentarul Opoziţiei susţine că guvernanţii distrug industria farmaceutică autohtonă prin introducerea taxei de clawback. „Din păcate, nu doar cei bolnavi se vor confrunta cu situaţii dramatice! Probleme, de data aceasta de ordin financiar, vor avea şi producătorii de medicamente, în special cei autohtoni, care, pe lîngă lipsa de finanţare din sistem vor fi obligaţi să plătească taxa de clawback. Pentru multe companii farmaceutice româneşti, taxa de clawback poate duce chiar la faliment”, mai spune Nica. (I. CREţU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
RASPOPITU, acum 4523 zile, 18 ore, 36 minute, 47 secunde
Dar despre domnul Nica...nu mai scrieţi,cu turnătoria...mare pişicher...şi-a turnat colegii sau nu...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.