Politică

Se leapădă PSD de Adrian Năstase?

Ziarul de Vrancea
2 dec 2011 1260 vizualizări
Social-democraţii nu-i vor sări în ajutor fostului premier dacă acesta va fi condamnat în dosarul "Mătuşa Tamara", susţin surse de la vîrful PSD n verdictul este aşteptat săptămîna viitoare

Mai mulţi lideri PSD se aşteaptă ca în perioada următoare unii dintre membrii marcanţi ai partidului să fie deferiţi justiţiei, printre aceştia numărîndu-se şi preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase. Potrivit unor informaţii din cercurile politice, se aşteaptă ca fostul premier să primească pe 7 decembrie, de la completul de judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o sentinţă de condamnare cu suspendare în dosarul cunoscut sub numele "Mătuşa Tamara". De asemenea, o parte a conducerii PSD suspectează că în primele luni ale anului 2012 şi asupra altor cîţiva lideri centrali să fie deschise de către procurori dosare anticorupţie. Potrivit surselor citate, dacă informaţiile despre o posibilă sentinţă cu condamnare în dosarul "Mătuşa Tamara" se adeveresc la pronunţarea de către ÎCCJ, liderii PSD nu vor face "front comun" în jurul lui Adrian Năstase. "Dacă va fi condamnare, chiar şi cu suspendare, nu mai avem cum să facem zid în jurul lui. Cîtă vreme acţiunea era încă la stadiul cercetării penale sau al acţiunii în instanţă, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar cînd s-a pronunţat justiţia, nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru că Năstase a fost îndeajuns de abil să ducă acuzele procurorilor în derizoriu, iar intrumentarea a durat prea mulţi ani ca să mai constituie ceva spectaculos", a declarat unul dintre liderii PSD.
Pe de altă parte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că nu ştie care ar putea fi decizia instanţei supreme în dosarul "Mătuşa Tamara", dar este convins că Năstase este nevinovat. "Sînt convins că i se va da dreptate lui Adrian Năstase şi sentinţa va dovedi, pe baza probelor administrate, că domnul Năstase nu este vinovat de acuzele care i-au fost aduse de procurori", a declarat preşedintele PSD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.