Politică

Senatul Romaniei, “zgarda” buldogului Vasile Blaga

Iulia Crețu
28 nov 2011 3483 vizualizări
Deputatul Mustea spune că PDL a depăşit momentul alegerilor interne şi îl vede pe Blaga ca fiind “soluţia cea mai bună”

Liberalii susţin că lupta pentru preşedinţia Senatului Romaniei a fost o anticipare a alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor, după cum a comentat senatorul PNL de Iaşi, Varujan Vosganian, pe care-l leagă familia de Focşani. Acesta a precizat că liberalii şi social democraţii l-au susţinut pe Titus Corlăţean, acesta fiind adversar la vot democrat liberalului Vasile Blaga. Cum în Senat USL nu deţine majoritatea, mai ales acum după mătrăşirea cu scandal a lui Geoană, “exerciţiul” USL s-a soldat cu un eşec, aşa cum se anticipa. Vasile Blaga a obţinut 69 dintre voturile senatorilor, în timp ce adversarul său a primit 63. “Preşedinţia Senatului este o anticipare a alegerilor de anul viitor, un exerciţiu pentru alegerile viitoare. Noi, USL îl susţinem pe Titus Corlăţean. Dacă PD va obţine preşedinţia Senatului, noi ne vom continua lupta politică”, a declarat sîmbătă la Focşani Varujan Vosganian. De partea cealaltă, ieri, Coaliţia la guvernare a decis să-l susţină pe Vasile Blaga, care a şi fost ales preşedintele Senatului. Deputatul PDL de Focşani, Răzvan Mustea, a precizat că desemnarea lui Blaga a fost “o alegere foarte bună” invocînd experienţa şi capacitatea de mobilizare a “buldogului”. “Vasile Blaga a fost considerat, din punctul de vedere al BPN-ului, cea mai bună soluţie, ca experienţa politică şi capacitate de mobilizare. Este o alegere foarte bună şi prin desemnarea sa la preşedinţia Senatului ne rupem de momentul alegerilor din interiorul partidului. Blaga a rămas o persoană importantă în PDL, o opţiune extrem de serioasă, care va întruni cu siguranţă majoritatea voturilor”, a spus Mustea. Acesta completează că nu în vede pe Mircea Geoană în echipa PDL şi spune că USL trebuie să-şi asume consecinţele înlăturării sale. “Situaţia de la Senat este generată de USL care trebuie să-şi asume şi consecinţele, nu putem sta fără preşedinte la Senat”, a completat prim-vicepreşedintele PDL Vrancea. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
maricica., acum 4503 zile, 9 ore, 25 minute, 54 secunde
ce mai comentariu...vai dee capul tau DB
db, acum 4503 zile, 11 ore, 4 minute, 59 secunde
Cred ca aceasta numire da nastere la o serie de intrebari care necesita de urgenta un raspuns. Avand in vedere faptul ca legea eutanasierii cainilor comunitari a fost votata si noi avem presedinte la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.