Politică

Boc guvernează cu demisia pe masă

Ziarul de Vrancea
27 nov 2011 751 vizualizări
Premierul spune că nu va tolera nici o "evoluţie electorală şi populistă" a bugetului pentru anul următor

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, într-o emisiune televizată, că îşi asumă, cu preţul demisiei, menţinerea stabilităţii macroeconomice a ţării în 2012, arătînd că nu va permite nici o "evoluţie electorală şi populistă" a bugetului pentru anul următor. "Demisia întotdeauna este pe masă, în condiţiile în care aceste lucruri nu se respectă (...) Nu voi permite nici o evoluţie electorală şi populistă a bugetului şi tot ce va depinde de mine, cu preţul demisiei, va fi să menţinem România pe linia stabilităţii (...) Îmi asum, cu preţul demisiei, menţinerea stabilităţii macroeconomice a ţării", a declarat şeful Guvernului la Pro TV, întrebat fiind dacă îşi va prezenta demisia după primele şase luni ale anului viitor în condiţiile în care nu se vor atinge ţintele macroeconomice fixate prin proiectul legii bugetului.

Relaţia cu preşedintele, "corectă, bună, eficientă în interes naţional"

Premierul Emil Boc spune că relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu este "una corectă, bună şi eficientă în interes naţional", arătînd că nu a simţit niciodată vreo "trădare" din partea şefului statului, ci dimpotrivă, o susţinere pentru Guvern ca să evite intrarea ţării în colapsul economic. Întrebat ce părere are despre faptul că preşedintele este perceput public ca intervenind în activitatea Guvernului, iar primul-ministru este perceput doar ca o portavoce a şefului statului, premierul Boc a răspuns că aceasta relevă parteneriatul între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni. "Nu spun că se bagă, eu spun că face ceea ce trebuie să facă în parteneriat cu Guvernul. România nu ar fi rezistat în aceşti ani de criză dacă nu era parteneriatul cu preşedintele României. Poate şi cheia reuşitei României stă în faptul că preşedintele şi-a asumat, alături de Guvern, aceste măsuri", a evidenţiat premierul.
De asemenea, întrebat dacă a simţit vreo "trădare" din partea şefului statului, premierul a răspuns negativ. "Nu, dimpotrivă, o susţinere în interesul ţării, o susţinere a Guvernului să nu intrăm în colaps. Gîndiţi-vă dacă aveam la Cotroceni un preşedinte care ar fi mers pe măsuri populiste, ţara aceasta ar fi intrat în colaps economic demult", a arătat şeful Guvernului. "Imaginaţi-vă ce ar fi însemnat în aceşti ani ca pe lîngă actuala situaţie economică internă şi internaţională să se mai fi suprapus o criză de genul unui conflict între preşedinte şi premier. Uitaţi-vă şi în Franţa, este preşedintele Sarkozy şi premierul Fillon. Acelaşi sistem este şi în România, există preşedintele Băsescu şi primul-ministru. Prin forţa lucrurilor, dacă vrei să meargă lucrurile bine în ţară, cei doi trebuie să colaboreze", a mai spus primul-ministru.

Creşte numărul angajaţilor

Guvernul se aşteaptă ca, la finalul anului 2012, în economia românească să existe cu 30.000 de salariaţi mai mulţi decît în anul 2011, în condiţiile în care personalul bugetar va scădea prin restricţiile aplicate la angajare şi prin continuarea disponibilizărilor în ministerele care nu au finalizat procesul de restructurare, afirmă premierul. Şeful Guvernului a precizat că în prezent sectorul bugetar are 1,206 milioane de salariaţi, după plecarea a 192.000 de persoane din sistem, în perioada 2009-2011. Însă, a susţinut premierul, incluzînd mediul privat, România are cu 200.000 mai mulţi salariaţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.