Politică

COLOANA:Şefia Senatului: fiecare partid, cu propunerea lui

Ziarul de Vrancea
27 nov 2011 1138 vizualizări
Plenul Senatului ar urma să aleagă, în această după-amiază, un nou preşedinte al Senatului, după ce Mircea Geoană a fost revocat din funcţie săptămîna trecută.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, este de părere că senatorii democrat-liberali Vasile Blaga şi Radu Berceanu ar putea face faţă "cu brio" funcţiei de preşedinte al Senatului. "Fie domnul Blaga, fie domnul Berceanu, oricare dintre aceşti doi colegi vor putea face faţă cu brio acestei funcţii importante, a doua funcţie în stat. Rămîne ca decizia să se ia în interiorul coaliţiei", a declarat Udrea, sîmbătă, întrebată cine dintre colegii săi de partid ar putea prelua funcţia de preşedinte al Senatului. Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, afirma miercuri că o decizie în ceea ce priveşte şefia Senatului va fi luată în cadrul Coaliţiei, arătînd că Vasile Blaga şi Radu Berceanu ar putea candida la această funcţie. PSD l-a nominalizat pe Titus Corlăţean pentru aceeaşi funcţie, iar UDMR - pe Gyorgy Frunda.

S-a împăcat Ponta cu Vanghelie?

Indiferent ce tulburări au existat în PSD, în perioada următoare va fi linişte, susţine preşedintele partidului, Victor Ponta. El s-a referit la întîlnirile avute în ultimele două zile, la Bruxelles, cu vicepreşedintele partidului Marian Vanghelie, despre care presa a susţinut că ar pleca din PSD alături de o grupare de la PSD Bucureşti pentru a se alătura lui Mircea Geoană, exclus din partid. Liderul PSD spune că nu este adeptul unor compromisuri şi unele decizii, fie ele şi dureroase, trebuie luate pentru că sînt necesare, dar în acelaşi timp a subliniat că este capabil să se alăture "în aceeaşi barcă" tuturor membrilor de partid alături de care poate lupta împotriva regimului Traian Băsescu. De altfel, un mesaj de unitate va fi dat săptămîna aceasta, la Cluj, cu prilejul unei reuniuni a USL, la care vor fi prezenţi toţi liderii social-democraţi.

Muşcat de o viperă, Andrei Tinu se află la reanimare

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat ieri că Andrei Tinu, internat după ce a fost muşcat de o viperă, ar putea fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, în umătoarele zile, după operaţia de decompresie de sîmbătă seara. Oficialul Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a spus că în cazul lui Andrei Tinu hematomul suferit la o mînă s-a extins înspre umăr, astfel că a fost necesară o intervenţie de decompresie pentru degajarea veninului. Tinu se află în secţia de terapie intensivă. În funcţie de evoluţie, medicii iau în calcul o nouă intervenţie, recuperarea pacientului fiind de lungă durată.
Andrei Iucinu Tinu, în vîrstă de 26 de ani, a fost muşcat de reptilă, sîmbătă dimineaţă. În 2010, Andrei Iucinu (fiul ziaristului Dumitru Tinu), împreună cu patru prieteni, a pus la cale o afacere mai puţin obişnuită: au construit o crescătorie de vipere cu corn în Lunca Dunării, în apropiere de Giurgiu. "Veninul viperei cu corn este extrem de căutat în toată lumea, dar mai ales în Europa. Deşi periculos, putînd fi letal pentru oameni, veninul viperei cu corn este extrem de folositor pentru industria farmaceutică. O viperă ammodytes produce anual aproximativ 1,5 grame de venin cristalizat, care, în funcţie de puritate, poate scoate din buzunarele eventualilor clienţi sume cuprinse între 500 şi 2.000 de euro, ajungîndu-se uneori chiar şi la 2.500-3.000 de euro. Pe de altă parte, îngrijirea reptilelor nu este costisitoare", declara, în 2010, Andrei Iucinu.

Beat şi drogat la volan, a ucis un om pe trotuar

Tînărul care a accidentat mortal cu maşina, ieri, în centrul municipiului Constanţa, un bătrîn care se afla pe trotuar, într-o staţie de autobuz, era drogat. Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, comisar şef Constantin Dancu, a declarat pentru Agerpres că, după ce conducătorului auto care a produs tragedia i s-au recoltat probe de sînge, a reieşit că acesta avea o alcoolemie de unu la mie, în sînge fiind găsite, totodată, urme de cocaină şi THC (o substanţă activă halucinogenă conţinută în canabis). Ieri dimineaţă, Radu Popescu, în vîrstă de 25 de ani, a pierdut controlul autoturismului marca BMW pe care îl conducea, a pătruns pe trotuar şi a omorît un pieton în vârstă de 71 de ani care aştepta autobuzul, în staţie. Din cauza vitezei mari, conducătorul auto a spulberat atît pietonul, cît şi refugiul din PVC din staţia de autobuz şi o tarabă de ziare, ambele montate pe trotuar. Şoferul a încercat să fugă de la locul comiterii accidentului rutier, dar a fost prins de un jandarm care ieşise din tură de la locul de muncă.

Din 2013, zburăm mai ieftin

Biletele de avion ale companiilor aeriene care operează în România ar putea fi mai ieftine din 2013 odată cu funcţionarea blocului aerian comun dintre România şi Bulgaria, a declarat ieri, pentru Agerpres, Bogdan Donciu, Director general adjunct al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA). Practic, din 2013 aeronavele civile şi militare care vor intra în spaţiul aerian, devenit comun, al celor două ţări, vor putea alege orice rută le avantajează din punct de vedere al costurilor şi al timpului de parcurs pînă la destinaţie, şi nu pe baza unor trasee stricte ca pînă în prezent. Astfel, este maximizat modul de utilizare a combustibilului, este redus timpul de parcurs, dar şi distanţa de trecere prin spaţiul aerian românesc, au precizat reprezentanţii Eurocontrol, autoritatea europenă în domeniul serviciilor de trafic aerian, care deţine centrul de la Bretigny sur Orge din Franţa, unde România şi Bulgaria simulează funcţionarea viitorului bloc aerian comun Danube FAB (Funcţional Air Block). Din estimările iniţiale, reducerea preţurilor ar putea fi situată undeva la 6-7 procente, însă calcule exacte vor fi făcute după un an de funcţionare a blocului aertian. Potrivit reprezentanţilor Eurocontrol şi ROMATSA, astfel de reduceri au fost înregistrate şi în cazul celorlalte opt blocuri aeriene comune din Uniunea Europeană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.