Politică

Ce "pleaşcă" îi pregăteşte premierul Emil Boc, liderului PDL, Emil Boc

Ziarul de Vrancea
18 nov 2011 1045 vizualizări
Suprafaţa sediului PDL din Bucureşti a intrat la apă în ultimele măsurători ale Guvernului n după ce va fi trecută în patrimonial privat, clădirea ar putea fi vîndută PDL

Sediul PDL din Bucureşti va fi trecut de Guvern în domeniul privat al statului, ceea ce permite vînzarea ulterioară. Pentru clădirea din Aleea Modrogan, Guvernul va scoate din evidenţa contabilă jumătate din suprafaţa terenului aferent, respectiv aproximativ 1.000 metri pătraţi, şi va reduce volumul suprafeţei construite, invocînd măsurătorile cadastrale, relevă ordonanţa de urgenţă privind vînzarea imobilelor RA-APPS, obţinută de Mediafax. Sediul PDL Bucureşti, folosit şi ca sediu de campanie al partidului la alegeri, dispune de un teren de 2.062 metri pătraţi şi are o suprafaţă construită de 788 metri pătraţi, conform evidenţelor contabile actuale. Suprafaţa terenului va fi redusă însă în acte la 1.076 metri pătraţi, iar suprafaţa construită va fi diminuată de asemenea, în acte, cu aproape 300 metri pătraţi. Prin această operaţiune, valoarea de piaţă a imobilului scade, iar dacă va dori să cumpere, PDL va plăti mai puţin pentru achiziţionarea clădirii la momentul vînzării.
În primăvara anului trecut, sediul PDL Bucureşti, administrat pînă la acea dată de Ministerul Afacerilor Externe, a fost trecut din nou, după 17 ani, în administrarea RA-APPS. Secretarul general al PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, declara atunci că formaţiunea intenţionează să cumpere sediul organizaţiei de Bucureşti din Aleea Modrogan nr. 22, întrucît este un sediu bun pentru campaniile electorale.
Argumentul invocat în ordonanţa Guvernului pentru reducerea la jumătate a suprafeţei de teren aferent este că, după trecerea imobilului de la MAE la RA-APPS, au fost efectuate măsurători cadastrale şi s-au constatat diferenţe la "verificarea faptică a dimensiunilor incintei" din care rezultă că suprafaţa totală a terenului este de 1.076 metri pătraţi, faţă de 2.062 metri pătraţi, iar suprafaţa construită este de 514 metri pătraţi, faţă de 788 metri pătraţi. În documentul citat se arată că rectificarea suprafeţei de teren administrată de regie este necesară şi pentru întocmirea corectă a Declaraţiei de impozite şi taxe, în condiţiile în care taxele şi impozitele pe teren sînt stabilite în funcţie de această suprafaţă.
Conform legii, imobilele aflate în administrarea RA-APPS nu pot fi vîndute decît după ce sînt trecute din domeniul public în domeniul privat al statului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.