Politică

Alt primar important al PDL, în atenţia DNA

Ziarul de Vrancea
18 nov 2011 1408 vizualizări
Edilul Braşovului, George Scripcaru, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru complicitate la dare de mită

George Scripcaru, primarul Braşovului şi şeful PDL Braşov, precum şi prefectul Braşovului Ion Gonţea sînt cercetaţi preliminar de DNA. Scripcaru ar fi cercetat pentru complicitate la luare de mită, arată surse judiciare citate de TVR Info. Sursa citată susţine că DNA a început cercetările preliminare în cazul celor doi după disjungerea faptelor din dosarul în care şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită. Procurorul care l-a cercetat pe Ionel Spătaru ar fi dispus, prin rechizitoriu, disjungerea cauzei faţă de primarul şi prefectul Braşovului şi continuarea anchetei penale în cazul lor, sub acuzaţia de complicitate la luare de mită.
Cei doi au fost chemaţi, în 26 octombrie, la DNA, pentru a face declaraţii în dosarul şefului OPC.
În 4 noiembrie, Spătaru a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit de la administratorul unei firme 70.000 de euro pentru a revoca o decizie de închidere a activităţii unui agent economic. Surse judiciare declarau că doi ofiţeri ai SRI Braşov - Alexandru Muşat şi Bogdan Breja, care nu se aflau sub acoperire, au intermediat primirea banilor. Purtătorul de cuvînt al SRI Bucureşti, Sorin Sava, a confirmat atunci implicarea celor doi ofiţeri şi a spus că aceştia au fost trecuţi în rezervă.

"Nu mă mai chinuiţi"

George Scripcaru, preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL şi vicepreşedinte PDL la nivel naţional, are o casă de 350 de metri pătraţi, nu are alte proprietăţi şi nici conturi în bancă, dar trebuie să returneze trei credite de 79.602 lei, 53.200 de euro şi 33.400 de euro. Venitul total încasat de Scripcaru în anul 2010 din indemnizaţie a fost de 42.096 de lei, în timp ce soţia sa a oţinut un salariu anual de 16.335 de lei.
Scripcaru s-a înscris în Partidul Democrat în 1992, în perioada 1994-2000 a fost preşedinte al organizaţiei judeţene de tineret, iar din 1996 şi pînă în anul 2000 a fost consilier în CL Braşov. Din anul 2001, Scripcaru este preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a PDL şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, ales la Congresul din luna mai.
Contactaţi de corespondentul Mediafax, atît primarul cît şi prefectul de Braşov au spus că nu ştiu nimic despre o anchetă a DNA. "Nu cunosc. Nu ştiu nimic despre asta. Nu am fost anunţat despre nimic. Am fost la DNA doar cînd am fost chemat să dau declaraţii. Nu ştiu de unde apar eu în povestea asta, trebuie să clarificăm aceste aspecte", a declarat Scripcaru.
"Lăsa-ţi-mă în pace. Nu ştiu nimic. Nu mă mai chinuiţi. Am fost la DNA doar atunci cînd am fost chemat şi mi s-au pus întrebări. Am răspuns atunci că nu am nicio legătură cu cazul respectiv. Altceva ce să vă mai zic? Am crezul că s-au lămurit lucrurile atunci. Nu ştiu ce mai vor procurorii să scoată", a spus Gonţea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.