Politică

Prefectul, în control la CAS-ul lui Mihai Copaci

Raluca Manolache
14 nov 2011 2109 vizualizări
Monitorizarea vine în perioada în care se zvoneşte că actualului preşedinte al CAS i se pregăteşte o nouă demitere pentru a i se face loc fostului prefect Ion Oprea

Prefectul Sorin Hornea vrea să vadă ce atitudine au angajaţii din instituţiile publice faţă de contribuabili. Prima instituţie vizitată de reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, o deconcentrată unde nu de puţine ori persoanele care plătesc la Sănătate au fost nevoite să stea la cozi interminabile pentru a intra în posesia documentelor de care aveau nevoie pentru a beneficia de tratament medical. Acesta a fost primit chiar de şeful instituţiei, Mihai Copaci, şi au fost vizitate toate birourile pentru a se vedea modul de lucru şi condiţiile de aşteptare. “Nu este un control, este o monitorizare a serviciilor publice descentralizate care sînt în subordinea Instituţiei Prefectului şi vrem ca cetăţeanul să fie tratat cum trebuie şi de asemeni să monitorizăm şi activitatea instituţiei. Toate instituţiile sînt cuprinse în acest program. S-a început cu CAS pentru că era mai în faţă pe lista serviciilor publice deconcentrate. Am vrut să vedem cum este fluxul publicului, dacă sînt condiţii de aşteptare astfel încît să nu fie îmbulzeală şi să fie trataţi toţi cum trebuie”, a spus Sorin Hornea. Prefectul l-a controlat pe Mihai Copaci la muncă în perioada în care se zvoneşte că actualului preşedinte director general al CAS Vrancea i se pregăteşte o nouă demitere pentru a i se face loc fostului prefect de Vrancea, Ion Oprea. Mihai Copaci a mai fost demis din această funcţie, dar mai marii de la Bucureşti au trebuit să îl repună în funcţie după ce deciziile au fost contestate în instanţă. Şi în acest moment există un dosar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti. Mihai Copaci a solicitat anularea a trei ordine: de demitere, de organizare a concursului pentru şefie şi de modificare a indicatorilor de management şi solicită salariile pe perioada cît a fost demis, decembrie 2009 - aprilie 2010. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
kk, acum 4539 zile, 9 ore, 20 minute, 42 secunde
sa-i verifice pe habarnistii pusi de ei. AMR 365 de zile.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.