Politică

DNA l-a săltat pe primarul focşănean de Cluj pentru o presupusă mită

Iulia Crețu
9 nov 2011 1513 vizualizări
Aseară soţii Monica şi Sorin Apostu erau audiaţi la sediul DNA Cluj

Procurorii DNA au descins ieri la Primăria Cluj-Napoca, dar şi în locuinţa primarului PDL Sorin Apostu. Potrivit informaţiilor jurnaliştilor de la Cluj, primarul a fost împreună cu anchetatorii la el acasă. În atenţia anchetatorilor a intrat şi cabinetul de avocatură al soţiei edilului de la Cluj-Napoca, Monica Apostu, care a ajuns şi ea ieri la DNA. Se pare că la mijloc ar fi vorba de o mită de 100.000 euro primiţi de edil prin soţie, după cum scrie presa centrală. Primarul Sorin Apostu este cel care i-a luat locul premierului Emil Boc în fruntea administraţiei de la Cluj –Napoca, după ce Boc a fost numit premier. Sorin Apostu este originar din Focşani, fiind plecat de mulţi ani din oraşul natal pentru a-şi continua studiile. El este de profesie medic veterinar. Deţine, printre altele, o casă de locuit în Focşani, Sorin Apostu fiind rudă cu preotul Neculai Dumbravă. Purtătorul de cuvînt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, că la Registratura Primăriei a fost înregistrată o cerere de către Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe direcţii din cadrul instituţiei, fără a preciza despre ce fel de acte este vorba. Se pare că ar fi vorba despre acte legate de licitaţii publice. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica a fost reţinut, în urmă cu o săptămînă, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, în urma unui flagrant. Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, care deţine două firme în Cluj-Napoca, pentru informaţii legate de licitaţia privind încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena, după cum scrie Mediafax. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.