Politică

Război în PSD. Ziua a doua

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 1028 vizualizări
Social-democraţii nu au mai cerut ieri revocarea lui Geoană de la şefia Senatului, în ciuda apelului făcut de preşedintele PSD, Victor Ponta n continuă războiul declaraţiilor n filialele din teritoriu îşi aleg taberele în perspectiva unui posibil Congres Extraordinar

Şedinţa Senatului a început, ieri, fără ca reprezentanţii PSD să mai susţină introducerea pe ordinea de zi a cererii de înlocuire a preşedintelui acestei Camere, Mircea Geoană. Înainte de începerea şedinţei de plen, senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat că grupul parlamentar din care face parte nu a depus nici o cerere în acest sens. El a arătat că situaţia va fi analizată săptămîna viitoare şi se va lua o decizie în raport de poziţia pe care Comisia de integritate a partidului o va avea faţă de refuzul lui Geoană de a se conforma unei hotărîri a BPN. Biroul a decis, luni, înlocuirea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. A doua zi, foştii lideri ai partidului, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, i-au propus preşedintelui PSD, Victor Ponta, să renunţe la revocare, existînd pericolul ca partidul să piardă a doua funcţie în stat.
La rîndul său, Victor Ponta a declarat marţi seara, la emisiunea "Ultimul Cuvînt", difuzată de B1 TV, că nu va accepta ca decizia din BPN să nu se aplice, precizînd ca nu va face nici un pas înapoi în acest sens. Totodată, liderul PSD a afirmat că dacă Comitetul Executiv va infirma această decizie, el va demisiona şi va convoca congresul. "Da, m-au supărat şi interveneţiile lui Adrian Năstase şi ale lui Ion Iliescu. Nu mai era cazul să redeschidem acest subiect. Nu avantajeaza PSD", a adăugat liderul PSD. "Nu luaţi de bun tot ce spune omul la supărare", a fost comentariul imediat al lui Ion Iliescu pe marginea spuselor lui Ponta că îşi dă demisia.

Cu ajutorul cui a devenit om Victor Ponta

De partea cealaltă, Mircea Geoană a declarat la Realitatea TV că el l-a făcut "om" pe Victor Ponta, promovîndu-l în PSD "în ciuda voinţei partidului", iar pe Ilie Sîrbu l-a pus ministru cu mîna sa, iar acum acesta "minte cu neruşinare" despre o întîlnire a sa cu lideri UNPR. El a subliniat că Sîrbu are părul alb şi nepoţi acasă, şi nu ar trebui să mintă.
Între timp, filialele PSD au început să dezbată pe seama viitorului politic al lui Geoană. Viorel Hrebenciuc a anunţat ieri că PSD Bacău susţine intenţia lui Ponta de a duce pînă la capăt demersul de înlocuire şi consideră că Geoană trebuie sancţionat, pentru că acesta "nu este la prima sfidare a autorităţii partidului". În schimb, PSD Dolj şi-a mandatat reprezentantul în BPN să-l susţină pînă în "pînzele albe" pe Geoană.
Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană. Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat ieri că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Geoană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.