Politică

Iliescu şi Năstase: "Hăis, Ponta, hăis!"

Ziarul de Vrancea
8 nov 2011 1123 vizualizări
Preşedintele PSD a fost somat de cei doi vechi lideri ai partidului să renunţe la revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului n "junele" social-democrat nici nu vrea să audă n cine va cîştiga confruntarea?

Preşedintele CN al PSD Adrian Năstase şi preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu au susţinut ieri că partidul ar trebui să oprească demersurile de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului. Năstase a explicat că, potrivit deciziilor Curţii Constituţionale, ar trebui ca grupul parlamentar care a propus preşedintele Senatului să nominalizeze şi înlocuitorul acestuia. El a adăugat că, în condiţiile în care acest lucru nu a fost acceptat, formaţiunea "nu va continua" demersurile pentru revocarea acestuia. Năstase a precizat că, dacă procedura ar fi finalizată, ar exista riscul ca şefia Senatului să fie preluată de PDL. Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Năstase a evitat un răspuns tranşant, precizînd că relaţia lui Geoană cu PSD este o altă problemă, care se va discuta în zilele următoare în partid. Ion Iliescu a afirmat, la rîndul său, că PSD nu va solicita revocarea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, iar situaţia "va rămîne aşa cum este acum". Şi el şi-a exprimat temerea că partidul ar putea pierde acest post.

"Eu nu mă răzgîndesc după 24 de ore"

În ciuda afirmaţiilor lipsite de echivoc ale celor doi, care păreau să exprime voinţa partidului, Victor Ponta a lăsat de înţeles că va merge pînă în pînzele albe cu revocarea lui Geoană. Preşedintele PSD a declarat ieri că Năstase şi Iliescu au exprimat doar opinii personale, decizia partidului fiind alta. Ponta a arătat că nu este dispus să se răzgîndească în privinţa deciziei şi este dispus, dacă va fi necesar, să convoace CEx al PSD şi chiar Congresul partidului, pentru luarea măsurilor care se impun. "Eu nu mă răzgîndesc după 24 de ore şi, deşi accept faptul că alţi colegi se pot răzgîndi, deciziile partidului nu se vor schimba. Sînt dispus ca, în măsura în care majoritatea membrilor Biroului Permanent Naţional consideră necesară schimbarea deciziilor de luni, să convoc de urgenţă Comitetul Executiv şi, dacă va fi nevoie, Congresul PSD, pentru a se lua măsurile care se impun", a declarat preşedintele PSD. Întrebat dacă Geoană mai are loc în partid, Victor Ponta a răspuns: "Nu, nu mai are loc în PSD". În schimb, Ion Iliescu şi Adrian Năstase au evitat ieri să se pronunţe asupra excluderii lui Geoană, spunînd că va avea loc o discuţie cu acesta în partid.
BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Luni după-amiază, PSD a solicitat oficial, în plenul Senatului, condus de Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie dar şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Geoană, încotro?

Mircea Geoană ar putea înfiinţa un nou partid de stînga dacă va fi exclus din PSD, au declarat pentru Mediafax surse apropiate preşedintelui Senatului. O eventuală înscriere a lui Geoană în UNPR sau altă formaţiune nu este luată în calcul la această oră, potrivit surselor citate. Varianta unui nou partid este "serios luată în calcul", însă aceasta va fi precedată de o încercare de a responsabiliza politic actuala conducere a PSD de pierderea funcţiei de preşedinte al Senatului, susţin apropiaţii lui Geoană. Dacă Mircea Geoană va fi exclus din PSD, acesta ar putea, susţin apropiaţii lui, să încerce inclusiv forţarea unui congres extraordinar, scenariul avînd totuşi puţine şanse de reuşită. În cazul în care Geoană va fi exclus şi va merge pe varianta înfiinţării unui nou partid, demersului s-ar putea ralia şi unii senatori şi deputaţi PSD, estimările optimiste fiind că numărul acestora va fi între 10 şi 15.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4544 zile, 20 ore, 59 minute, 14 secunde
Sa intelegem ca limbricul cu ochelari Ponta este pe post de bou si "carmacii" sunt vacarii de Nastase si Iliescu ? Halal tripleta !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.