Politică

Profesori navetişti, pîrîţi de părinţi că întîrzie la ore

Sorin Tudose
7 nov 2011 1498 vizualizări
şeful inspectoratului Şcolar a mers personal ieri la Băleşti pentru a verifica plîngerea

Părinţilor şi a constatat că atît profesorii cît şi elevii întîrzie la primele ore de curs
Şcolile din judeţ sînt pline de probleme în prag de iarnă. Acest lucru a fost constatat „pe viu” chiar de inspectorul şcolar general Iordache Bostan, care a fost ieri dimineaţă într-o vizită inopinată la şcolile şi grădiniţele din comuna Băleşti. După ce a primit o plîngere din partea unui părinte, care reclama că profesorii navetişti ajung la prima oră de curs, de la 8.00 dimineaţa, cu întîrziere, Bostan a decis să verifice personal această situaţie şi a constatat că părinţii aveau dreptate. “M-am dus azi (ieri, n. r.) dimineaţă la şcoala din Băleşti, la ora 7.50 am fost acolo. Şi într-adevăr, două cadre didactice au întîrziat vreo 15 minute peste ora 8.00. E vorba de profesora de romană şi de profesorul de religie. E o situaţie mai dificilă fiind vorba de profesori navetişti, sînt cam 6-7 la această şcoală. Microbuzul întîrzie, distanţa Focşani-Băleşti este destul de mare, iar drumurile proaste”, a declarat Iordache Bostan, care a părut că înţelege problemele dascălilor navetişti. Şeful IŞJ a mai precizat că încearcă o situaţie de compromis, propunînd ca debutul orelor să fie decalat cu o jumătate de oră, astfel încît profesorii să nu mai întîrzie la ore. De altfel, „generalul” a observat că şi mulţi elevi ajung mai tîrziu la şcoală. Tocmai din pricina faptului că profesorii nu ajung la timp dimineaţa, mai multe şcoli din judeţ au solicitat reducerea orelor de la 50 la 40 minute şi a pauzei, de la 10 la 5 minute. Inspectoratul Şcolar a transmis că aceste solicitări nu sînt legale şi că se aprobă doar în cazuri punctuale, unde nu există alte soluţii.


Mizerie în curtea şcolii


Prezent la unitatea de învăţămînt din Băleşti şeful IŞJ a constat şi alte aspecte care nu fac cinste şcolii. “Am atras atenţia conducerii să se pună la punct cu ordinea, curtea şcolii fiind plină de hîrtii, ambalaje şi alte deşeuri. De asemenea, m-a nemulţumit prezenţa scăzută a copiilor care nu vin pînă la ora 9.00 şi asta pentru că sînt şi părinţi care nu se trezesc devreme pentru a-şi trimite copiii la şcoală”, a mai adăugat Bostan. Cu toate că s-a dus să verifice o singură problemă, reprezentantul învăţămîntului vrîncean a găsit mai multe deficienţe. Printre altele, lemnele necesare pentru încălzirea în şcoală există, dar pînă la ora actuală acestea nu au fost tăiate deşi iarna cam bate la uşă. În următoarele două săptămîni această problemă ar trebui să fie rezolvată. De asemenea, la o grădiniţă din localitate soba nu funcţiona, iar cei mici învăţau în frig, aşa cum se întîmplă şi la alte şcoli din judeţ. Şefii IŞJ promit că vor mai face şi alte vizite incognito prin şcolile din judeţ, aşa încît să afle direct ce probleme sînt în sistem.  (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dalida, acum 4552 zile, 10 ore, 38 minute, 35 secunde
Si ma rog, parintele comentator cam cat de tampit poate fi???? Ce-ar fi vrut, sa zboare navetistii pana la scoala? Daca ajunge tarziu microbuzul, ce pot ei sa faca?? Mai si comenteaza puslamaua!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.