Politică

Tinerii liberali vor ridicarea restricţiilor impuse de Spania romanilor

Iulia Crețu
2 nov 2011 1005 vizualizări
Tineretul Naţional Liberal consideră că autorităţile romane sînt incapabile de a susţine drepturile romanilor care trăiesc peste hotare, în speţă a romanilor care vor să muncească legal în Spania.

“Actuala conducere a ţării se preocupă de cele cîteva milioane de români care trăiesc în alte state doar în preajma alegerilor şi doar cu scopul precis de a colecta voturi, pe baza unor promisiuni deşarte”, spun juniorii liberali. La 1 decembrie 2009, Spania a ridicat restricţiile impuse cetăţenilor români şi bulgari, fapt care făcea imposibilă o revenire a aplicării restricţiilor. Cu toate acestea, Comisia Europeană a aprobat o derogare pentru ca Spania să poată aplica restricţiile solicitate prin activarea clauzei de salvgardare, la 28 iulie 2011. Mai mult decît atît, nu există certitudinea din partea Spaniei sau a Comisiei Europene că restricţiile vor fi ridicate la 31 decembrie 2012. „Tineretul Naţional Liberal va lua atitudine faţă de această situaţie în cadrul Congresului Tineretului Liberal European (LYMEC), care va avea loc la Barcelona, în perioada 2-6 noiembrie 2011, avînd ca temă dinamica forţei de muncă pe piaţa europeană. Reprezentanţii TNL vor prezenta spre adoptare «Rezoluţia privind precedentul restricţionării accesului cetăţenilor români pe piaţa muncii din Spania»”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de TNL Vrancea. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.