Politică

Deputatul Nica îl acuză pe preşedinte că denigrează democraţia

Iulia Crețu
2 nov 2011 1004 vizualizări
Deputatul PSD de Panciu, Ciprian Nica, se declară îngrijorat de starea democraţiei şi dă citate din Winston Churchill.

 „Democraţia este un sistem politic prost, cel mai bun, însă, dintre cele pe care omenirea le-a inventat pînă acum”, a declarat Nica, făcînd referire la spusele fostului prim ministru britanic. Deputatul PSD îi aduce critici preşedintelui Romaniei. „Parlamentul despre care vorbeşte Traian Băsescu nu vrea să facă jocurile sale, nu vrea să adopte Legea asistenţei sociale aşa cum a propus-o Guvernul şi, prin urmare, trebuie desfiinţat, pus pe rugul infamiei. Democraţia este un sistem socio-politic care garantează drepturile şi libertăţile individului, iar această garantare se face ca urmare a separării puterilor în stat. Pentru ca un număr cît mai important de cetăţeni să se simtă reprezentaţi într-un astfel de sistem, există Parlamentul, instituţia care prin discuţii, analize, negocieri, se străduie să facă legi cît mai bune!”, susţine Ciprian Nica. Acesta consideră că acţiunile de denigrare făcute de Băsescu la adresa unor anumiţi parlamenteri compromit întreaga instituţie a Parlamentului. „Prin acţiunile pe care le întreprinde, Preşedintele României nu compromite un anume parlamentar ci, compromite, ideea de Parlament al României în sine, iar prin acest act deliberat, compromite însăşi ideea de democraţie! Prin urmare, acţiunile deliberate de denigrare ale Parlamentului făcute de către Preşedintele României, impun întrebarea legitimă: unde se termină democraţia şi unde începe dictatura în România?”, mai spune Ciprian Nica. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 4552 zile, 14 ore, 36 minute, 29 secunde
Nica???!!! Neam de balaoachesi de prin Tifesti.Din golani au ajuns boieri.
gabi, acum 4552 zile, 15 ore, 47 minute, 44 secunde
DE ce-l numea, oare, inculpatul penal Oprisan pe Nica "notarul infractor"??? Iar "notarul infractor" continua sa-i dea limbi cinstitului inculpat??? E o enigma!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.