Politică

Comunicat de presa-Guvernul a repartizat municipiului Focsani suma de 1.350.000 lei pentru achitarea obligatiilor catre furnizorul de energie termica, ENET SA.

Ziarul de Vrancea
28 oct 2011 1485 vizualizări
Banii, repartizati prin H.G. nr. 1086/27.10.2011, vin din bugetul Ministerului Administratiei si Internelor pe anul 2011, care a fost suplimentat in total cu 12.000.000 lei din Fondul de rezerva al Guvernului.

Alaturi de municipiul Focsani, care a primit una din cele mai importante sume, au mai fost alocate fonduri cu aceeasi destinatie altor 24 de orase din tara care furnizeaza energie termica in sistem centralizat. Potrivit actului normativ amintit, masura prevazuta reprezinta “ajutor de stat acordat operatorilor economici care presteaza serviciul de interes economic general de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in sistem centralizat catre populatie”.

Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu a mentionat faptul ca alocarea financiara pentru CET-urile din tara a fost un subiect de maxima preocupare pentru Guvernul Romaniei. “Faptul ca Executivul, in ciuda restrictiilor bugetare, finanteaza in continuare in mod consistent sistemul de termoficare din Focsani vine sa demonteze acuzatiile gratuite ale administratiei locale PSD. De altfel, Primaria si Consiliul Local,alaturi de conducerea ENET SA, sunt singurele responsabile pentru gestionarea  resurselor publice care sunt destinate modernizarii si efientizarii sistemului de termoficare”, a declarat deputatul Alin Trasculescu, presedintele PDL Vrancea.
Reamintim faptul ca, recent, majoritatea USL din Consiliul Local Focsani a aprobat majorarea pretului gigacaloriei pentru populatie pana la valoarea nesubventionata de 399,21 lei. Institutia Prefectului Vrancea a declarat nelegala hotararea de majorare a pretului caldurii. Prin urmare,pana la solutionarea in instanta de contencios adminitrativ a litigiului dintre CL Focsani si Prefectura Vrancea, populatia va plati tot 203 lei/gicalorie, acelasi pret ca in iarna anului trecut. Singurii care s-au opus majorarii tarifului pentru caldura furnizata populatiei de ENET au fost consilierii PDL.


PDL Vrancea
Biroul de Presa




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.