Politică

Secretarul penal de la Vidra, înlocuit din funcţie

Iulia Crețu
24 oct 2011 3885 vizualizări
Secretarul şi un referent din Primăria Vidra, daţi afară după acuzaţiile din dosarul pentru abuz în serviciu

Secretarul comunei Vidra, Ştefan Raţă, dar şi referentul de la Cadastru, Adrian Florin Tofan, au fost schimbaţi din funcţiile pe care le deţin în Primăria Vidra, după ce respectivii au fost condamnaţi în justiţie. Locul lui Raţă a fost ocupat marţea trecută, temporar, de un jurist din Primărie, Costel Titere, care se ocupa de serviciul de Stare Civilă. Primarul Nică Micu crede în nevinovăţia secretarului şi spune că la mijloc ar fi interese ascunse. “S-a cerut revizuirea procesului şi am încredere totală în secretar. Acesta a fost schimbat din funcţie de marţi, săptămîna trecută, locul lui fiind luat de juristul Costel Titere de la serviciul de Stare Civilă. Rămîn stupefiat că după 20 de ani se pot întîmpla astfel de lucruri, la mijloc sînt alte interese. Secretarul este un om de bună credinţă, a ocupat funcţia de dinainte de Revoluţie, a fost şi la Fitioneşti sau Panciu, este un om cu 40 de ani în administraţie”, a declarat primarul din Vidra. Primarul din Vidra, secretarul comunei şi referentul la cadastru au fost condamnaţi de Judecătoria Urziceni la cîte un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Referentul Tofan a fost condamnat şi pentru înşelăciune. Respectivii, în calitate de membri ai Comisiei Locale de stabilire a dreptului de proprietate, au refuzat să întocmească documentaţia pentru eliberarea titlurilor de proprietate pentru Ghiţă Profiroriu şi Rodica Croitoru. Secretarul Raţă s-a ocupat de dosar, primarul afirmînd că la mijloc ar fi o confuzie legată de “nişte acte care se suprapun”. (I. CREŢU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.