Politică

Ceartă pe banii de la Guvern în Consiliul Local Cîmpineanca

Iulia Crețu
20 oct 2011 1392 vizualizări
Consilierii nu au fost de acord să trimită cei 40.000 lei pentru montarea unei centrale termice la şcoală pe motiv că primarul nu a explicat de cîţi bani este nevoie u sătenii prezenţi la discuţii au ameninţat CL că-l trimit în judecată şi au dat exemplul comunei Cîrligele

Şedinţa şi scandalul la Consiliul Local Cîmpineanca. Se pare că între Legislativul şi Executivul din comună nu se poate ajunge la un compromis, ambele tabere acuzîndu-se reciproc de blocaje politice şi lipsă de transparenţă. La întîlnirea de ieri a CL Cîmpineanca, neînţelegerile au pornit de la banii alocaţi din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului Romaniei, 40.000 lei. Potrivit primarului Ştefan Paraschiv, această sumă ar fi trebuit să ajungă la şcoala din localitate, în vederea instalării unei centrale termice pentru asigurarea căldurii şi a apei calde pentru aproape 200 de elevi. Comisia Economică din CL a dat aviz negativ acestei propuneri, explicînd că vrea să ştie dacă banii sînt de ajuns. Consilierii locali nu au dat înapoi în decizia lor nici după ce directorul de la şcoală a explicat că unitatea de învăţămînt are nevoie de aceste fonduri în pregătirea pentru sezonul rece. “Am venit cu inima strînsă pentru că eu credeam că vor veni bani la şcoli şi vom rezolva problemele. Am 200 de elevi care nu vreau să tremure şi vreau să ne ajutaţi cît mai repede, înainte să vină iarna”, a spus cadrul didactic din Cîmpineanca. Sătenii care au participat la şedinţă au strigat din nou la anumiţi membri ai CL, pe care i-au acuzat că fac o continuă campanie electorală şi blochează proiectele de investiţii în mod nejustificat. “Rectificarea bugetară este o necesitate pentru că se derulează o serie de investiţii şi este nevoie de partea noastră de cofinanţare, aşa cum se întîmplă la proiectul pentru spaţii verzi – 450 milioane lei vechi, din care s-a virat numai o parte. Investiţia se va finaliza la sfîrşitul lunii, fiind vorba despre lucrări de 6 miliarde lei vechi. De asemenea, avem un proiect de electrificare a cartierului Tineretului care s-a finalizat. În acest an s-a realizat proiectul, dar am rămas datori la constructori. Pe ultima sută de metri au venit şi nişte bani de la Guvernul Romaniei, bani necesari pentru Şcoala Generală Cîmpineanca pentru punerea în funcţiune a unei centrale termice. Sobele vechi nu mai pot face faţă pentru cele două schimburi de elevi”, a declarat primarul Paraschiv. În schimb, consilierii spun că ar fi fost mai nimerit ca edilul să prezinte nişte acte doveditoare pentru necesitarea alocării acelor bani pentru şcoli. Cetăţenii prezenţi la discuţii au ameninţat că vor să dea în judecată Consiliul Local pentru blocarea proiectelor. “Nu aţi făcut nimic pentru comună, numai certuri şi scandal. Mă duc şi propun să vă dea în judecată! Contabila vă poate pune tot la dispoziţie, nu trebuie să vă pună primarul. Uitaţi-vă la alte comune, la Cîrligele e mai mare dragul. Dacă ar fi făcut fiecare primar şi 10%, era bine”, a spus un cetăţean. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.