Politică

Săpunaru a cîştigat prima rundă în “meciul” cu avocatul Marcel Soare

Gabriel Sava
12 oct 2011 3309 vizualizări
“Viitorul Vrancei” u prima victorie îi aparţine lui Săpunaru, căruia i-a fost aprobată cererea de opoziţie la efectuarea unor modificări în actele constitutive u Soare a decis excluderea a opt asociaţi pentru că aceştia nu şi-ar fi plătit cotizaţiile, iar Săpunaru a contestat legalitatea Adunării Generale a Asociaţilor, în care s-au votat schimbările u miza bătăliei este controlul asupra fundaţiei care îşi are sediul la actualul sediu al liberalilor vrînceni de pe Independenţei


După ani întregi în în care au fost prieteni, colegi de partid şi asociaţi în cadrul fundaţiei “Viitorul Vrancei”, împreună cu mai multe nume cunoscute ale politicii vrîncene, a venit, pare-se, vremea rupturii între Nini Săpunaru şi Marcel Soare. Lupta pare a se da atît pentru controlul deciziilor care se vor lua în cadrul fundaţiei dar şi pentru patrimoniul acestuia, care include şi sediul liberalilor vrînceni din B-dul Independenţei, nr. 9. Primul atac a venit din partea lui Marcel Soare care, în calitate de preşedinte, a convocat în vară Adunarea Generală a Asociaţilor. Apărătorul lui Nini Săpunaru, avocata Ionelia Vulpescu, a indicat instanţei că nici convocarea pentru acest eveniment nu s-a făcut în mod legal deoarece conform statutului, aceasta ar fi trebuit publicată cu 15 zile înainte, într-un ziar local. “Aceste convocări s-au făcut în trei ziare naţionale, cu un tiraj extrem de redus”, a declarat avocata Ionelia Vulpescu. Ca urmare, pe data de 23 iunie, asociaţii s-au întîlnit pentru a discuta despre activitatea “Viitorului Vrancei”, la întîlnire fiind prezenţi preşedintele Marcel Soare cu soţia şi fiul său, precum şi Cornel Momanu, împreună cu soţia şi fiul acestuia şi alte trei persoane. Printre deciziile luate se numără şi excluderea a opt dintre asociaţi, printre care şi Nini Săpunaru şi soţii Manole şi Mărioara Merchea, care au fost excluşi, din cîte se pare, pentru neplata contribuţiei. Pentru a produce efecte juridice, menţiunea trebuia înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, în instanţă. Comunicarea privind termenul acordat în acest sens a ajuns chiar la sediul din B-dul Independenţei, adică la cabinetul deputatului Nini Săpunaru, care are calitatea de secretar şi membru fondator al fundaţiei. Deputatul PNL spune că atunci a aflat de o hotărîre luată în Adunarea Generală a Asociaţilor, în care s-a decis, printre altele, şi excluderea sa din fundaţia “Viitorul Vrancei”. Avocatul Marcel Soare a invocat în susţinerea sa de ieri de la instanţă că opoziţia este tardivă. Instanţa a dispus însă respingerea cererii de înscriere a menţiunilor solicitate de “Viitorul Vrancei” în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor şi a respins excepţia tardivităţii.


Asociaţii sînt chemaţi la interogatoriu miercurea următoare


În primul dosar, în care Nini Săpunaru apare drept pîrît alături de soţii Merchea, instanţa a încuviinţat solicitarea Ioneliei Vulpescu de a chema în faţa instanţei mai mulţi asociaţi ai fundaţiei “Viitorul Vrancei”, pentru interogatoriu. Reprezentantul fundaţiei, Marcel Soare, s-a opus acestei solicitări considerînd-o inutilă însă instanţa a apreciat că este nevoie de depoziţia asociaţilor pentru a stabili modul în care aceştia s-au întîlnit şi au votat pe 23 iunie. Săpunaru a mai invocat lipsa cvorumului necesar în luarea unor decizii la întîlnirea din vară, motivat fiind că votul a patru dintre asociaţi, respectiv soţia şi fiul lui Soare, respectiv ai lui Momanu, nu ar fi valabil, în condiţiile în care aceştia aveau un interes direct în luarea anumitor decizii. Referitor la plata cotizaţiilor, motiv de excludere, Nini Săpunaru a depus la dosar un tabel în care se arată că aceasta ar fi fost plătită pentru perioada anilor 2009-2010 însă Soare a contestat veridicitatea datelor, susţinînd că tabelul ar fi un fals. În contrapartidă, Ionelia Vulpescu a indicat că va face plîngere penală împotriva celor care au semnat procesul verbal de la întîlnirea de pe 23 iunie, susţinînd că unii dintre cei care au dat cu subsemnatul nici nu ar fi fost prezenţi. În acest dosar, instanţa a dat un nou termen pentru miercurea următoare, cînd urmează a fi audiaţi mai mulţi asociaţi. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.