Politică

VIDEO!!! Teste de glicemie, tensiune şi oftalmologice oferite gratuit de PNL

Iulia Crețu
6 oct 2011 1457 vizualizări
Medicii de familie se plîng că recesiunea îi face pe bolnavii vrînceni să nu-şi poată permite tratamente pentru boli grave u printre cele mai întîlnite boli la pacienţii din Vrancea se numără cele cardiovasculare, oncologice, dar şi afecţiunile psihice

 Femeile liberale care activează în domeniul sănătăţii şi al educaţiei critică neajunsurile din sistemul public de sănătate. Medicii de familie susţin că pe timp de criziă pacienţii din Vrancea dau banii pe orice altceva decît pe medicamente, fiind situaţii în care oameni grav bolnavi nu-şi pot lua tratamentul. Medicii au făcut şi un top al bolilor de care suferă vrîncenii, între care figurează bolile cardiovasculare, oncologice, osteoporoza şi bolile psihice. “Pacienţii ajung să renunţe la tratamente sau să le ia în salturi astfel încît îşi afectează sănătatea. Bolile cardiovasculare necesită tratament zilnic, sînt boli pentru care oamenii n-ar trebui să ignore medicaţia. În cazul bolilor oncologice, tratamentele sînt extrem de scumpe. Osteoporoza, de care suferă femeile, beneficiază de tratament compensat, dar partea de contribuţie a pacientului este foarte mare. Mai vorbim şi de afecţiunile psihice, cu care pînă acum în mediul rural nu m-am mai confruntat, dar care au ajuns să aibă o incidenţă foarte mare. Afecţiunile apar la oameni de 30 de ani care suferă de anxietate, depresii, iar tratamentul este o problemă. În aceste cazuri, abandonul terapeutic devine periculos”, a declarat Nicoleta Lambrino, medic de familie din comuna Garoafa.

Nu mai sînt bani pe reţetele pensionarilor sărmani

O veste nu tocmai bună a adus şi preşedintele Colegiului Farmaciştilor Vrancea, Fevronia Stoica, cea care a precizat că s-au epuizat fondurile de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru coplata medicamentelor cerute de pensionarii care au venituri pe pînă în 700 lei. De asemenea, femeile liberale au anunţat şi demararea la 15 octombrie a programului “PNL are grijă de sănătatea ta” în două comune PNL, Chiojdeni şi Dumitreşti, proiect care se va implementa în 14 comune, trei oraşe şi în municipiul Focşani şi la care vor fi cooptaţi medici şi asistenţi. Potrivit proiectului, se vor face analize gratuite pentru glicemie şi se va măsura tensiunea. De asemenea, în locaţiile respective se va face şi un control oftalmologic, după cum a anunţat preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL, Anişoara Aioanei. “Cred că proiectul va avea succes. Vom colabora cu medicii de familie, cu medicii specialişti, pentru ca oamenii care vin să-şi verifice starea de sănătate, în cazul în care se descoperă anumite probleme, să beneficieze de ajutor. Nu vrem ca proiectul să fie o simplă acţiune de măsurare a tensiunii sau a glicemiei”, a spus şi farmacista Fevronia Stoica, consilier judeţean. Femeile liberale au anunţat că echipele de medici care vor participa la acest proiect, considerat unul destul de costisitor, vor fi anunţate săptămîna viitoare. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Beti cea urata, acum 4584 zile, 6 ore, 23 minute, 27 secunde
Campania electorala a inceput la PNL ,a inlocuit caldarile ,faina etc.Trebuia sa luati masuri cand erati la putere!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.