Politică

VIDEO!!!Un desant de la PSD a inaugurat aseară, pe întuneric, Piaţa Unirii

Iulia Crețu
30 sep 2011 2809 vizualizări
Desant PSD ieri la deschiderea Festivalului Bachus, unde au degustat vinurile Victor Ponta, Liviu Dragnea, Constantin Niţă, Dan Nica, dar şi liderii judeţeni vrînceni u Ponta s-a întîlnit şi cu Nini Săpunaru prin Grădina Publică şi l-a ghidat: “tot pe stînga, chiar dacă eraţi învăţat să mergeţi pe dreapta”, i-a spus liderul PSD liberalului care are ceva scandal în partid din pricina colaborării cu Oprişan u liderul PSD a vizitat Muzeul din Piaţa Unirii şi a demonstrat că nu-i făcut pentru “băi de mulţime” u Oprişan a deschis Festivalul, dar lumea nu l-a mai aclamat ca-n trecut u ieri, în prima zi de Bachus, a avut loc un concurs de vinuri, iar de la 21.30 a cîntat pe scenă ucrainianca Ruslana

 Inaugurarea Pieţei Unirii şi deschiderea Festivalului “Bachus” din acest an a fost condimentat, aşa cum era de aşteptat, cu puţine mirodenii politice. De departe, evenimentul a fost agăţat de PSD, mai ales că ieri la Focşani a venit special şi Victor Ponta, într-o vizită de lucru şi pentru discuţii atît cu Marian Oprişan, omul său de încredere la Vrancea, dar şi cu Nini Săpunaru, liberalul care conduce un partid cu vădite probleme de integrare în USL, alături de PSD. Plimbarea grupului numeros de pesedişti, din care nu au lipsit Liviu Dragnea, Marian Niţu, Dan Nica, Angel Tîlvăr, Ciprian Nica, Cristian Dumitrescu sau primarul Decebal Bacinschi nu a creat printre spectatorii din centrul oraşului prea mare vîlvă. Asta poate şi pentru că Ponta, însoţit de Oprişan, par a nu şti cum se face “baia de mulţime”. Plimbarea pe la Bachus a lui Victor Ponta a început la producătorii de vinuri, aici unde liderul PSD a degustat politicos, afirmînd că este mare amator de vinuri romaneşti şi dînd cu generozitate note mari vinurilor din podgoriile Vrancei. La plimbarea printre sortimentele de vinuri l-a însoţit Marian Oprişan, care nu şi-a scăpat din ochi şeful, dar şi liberalul Nini Săpunaru, cel care şi-a făcut apariţia în Grădina Publică pentru a-l prinde pe şeful social democraţilor la o discuţie despre colaborarea în cadrul USL. “Mai tîrziu, după ce terminăm aici”, i-a spus Ponta lui Săpunaru, care la un moment dat a dispărut din grupul numeros de pesedişti. De altfel, demonstrarea unităţii USL la Vrancea a fost lăsată pe seama a doar doi liberali, Nini Săpunaru şi Kanty Popescu, de la desant lipsind cu desăvîrşire cei din PC.


Cine vrea şampanie pentru copii

Prezent în chioşcul celor de la Zarea, Victor Ponta le-a declarat că băieţelul său este mare fan al şampaniei pentru copii. În schimb, producătorii de vinuri spumante i-au recomandat lui Ponta o şampanie pentru el şi soţia sa, europarlamentarul Daciana Sîrbu. Zîmbind, preşedintele PSD a deviat discuţia. “Şampania este potrivită pentru noi (n.r. USL) să sărbătorim victoria. Dar ar fi bine să nu ne grăbim, să sărim în sus. Am mai făcut aşa şi apoi am pus repede dopul la şampanie”, i-a spus cu dedicaţie Ponta lui Oprişan, amintind de episodul preşedintelui pentru o noapte, rol jucat în 2009 de Mircea Geoană. Pe atunci, Oprişan era în primul rînd bucurîndu-se cu Geoană, pentru ca la numai cîteva zile să-i ceară acestuia demisia.

Ponta l-a ghidat pe Săpunaru: “tot la stînga”

Pentru că din delegaţia care l-a întîmpinat pe Victor Ponta în centrul oraşului s-a numărat şi primarul Decebal Bacinschi, edilul a încercat să-i distragă atenţia lui Ponta de la vinuri şi să se laude cu schimbarea la faţă a Grădinii Publice. Aici, Ponta şi Oprişan au încercat “să se bage în seamă” cu cîţiva pensionari, în timp ce deputatul Cristian Dumitrescu a criticat aleile cu pietriş. Dezorientat printre atîtea construcţii din Grădină, Nini Săpunaru greşise la un moment dat direcţia, luînd-o spre… dreapta. A fost însă repede dirijat de Ponta. “Dl Săpunaru este învăţat spre dreapta. O luăm la stînga. De acum învaţă, tot la stînga”, a spus Ponta, mai în glumă, mai în serios, mai fără ironie, dar cu aplicare în situaţia actuală a PNL Vrancea. Din parc, suita a mers şi a inaugurat Muzeul din Piaţa Unirii, de lîngă Biserica “Sf. Ioan”. Aici, Victor Ponta a admirat exponatele, mărturii ale istoriei tîrgului Focşanilor găsite la săpăturile de la Piaţa Unirii, de la monede vechi, bijuterii, pipe şi ceramică, şi a ascultat lecţia de istorie “predată” de muzeograful Dumitru Huţanu. La finalul turului a semnat în cartea de onoare a Muzeului Vrancei. Specialiştii de aici s-au lăudat că Ponta nu-i primul care le-a lăsat gîndurile sale, muzeografii avînd şi mesajul lui Ion Iliescu, dintr-o vizită mai veche la Focşani.

Ponta, abordat la Obelisc de… Iordache Bostan

Plimbarea prin Piaţa Unirii a fost scurtă şi fără abordări din partea oamenilor prezenţi, care aşteptau spectacolul de muzică şi lumini. Printre cei care s-au oprit să-i salute pe pesedişti s-a numărat însă un personaj dispărut pînă mai ieri din actualitate: liberalul Iordache Bostan. Fostul general al şcolilor i-a transmis lui Ponta că el este cel care s-a luptat cu ministrul Daniel Funeriu şi că-l va învinge. De la Obelisc, suita s-a îndreptat lîngă scena de spectacole, acolo unde Oprişan a urcat pentru a deschide zilele de Festival. Pe la Festival au fost reperaţi şi cîţiva primari PSD, printre aceştia fiind cel de al Tulnici, Valentin Bîznă, care era împreună cu soţia şi copiii, pe la tiribombe. De altfel, pe la parcul de distracţie se învîrteau şi cîţiva pedelişti, care au ţinut să precizeze că au venit să-şi distreze copiii şi nu să spioneze activitatea electorală a PSD. Pe scena din piaţă urmau să cînte aseară, după închiderea ediţiei, Nicolae Furdui-Iancu şi “Crai Nou”, Andra şi ucrainianca Ruslana, seara urmînd să se încheie cu Lasere&Show Pirotehnic. (Iulia CREŢU)


Programul festivalului Bachus:


Sîmbătă, 1 octombrie
- 17.00-19.00: Concurs de karaoke în Piaţa Teatrului
- 18.00-19.00: Licitaţie de vinuri vechi, la Ateneul Popular
- 19.30-21.00: Miss Podgoreanca, în Piaţa Teatrului
- 17.00-19.00: Spectacol de gală Concurs Naţional Folcloric ”Cîntece de viţă veche”, în Piaţa Unirii
- 19.00-19.40: Recital Laura Lavric, pe scena din Piaţa Unirii
- 19.40-20.10: Recital George Rotaru
- 20.10-20.50: Recital Alessia
- 20.50-21.30: Recital DJ Sava&Andreea
- 21.30-22.30: Recital Compact
Duminică, 2 octombrie
-    17.00-18.00: Recital “Ţara Vrancei”, în Piaţa Unirii
-    18.00-18.20: Bisky&K-Flow
-    18.20-19.00: Hora
-    19.00-19.40: Recital Anka (ex. Asia)
-    19.40-20.20: Deepside DJ
-    20.20-21.00: Puya
-    21.00-22.00: Connect-R


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
J, acum 4589 zile, 9 ore, 32 minute, 5 secunde
Vai ce seara minunata, Cu viteji multi se arata. Ponta, MOP-ul si primarul, Au venit, zic ei, cu darul. Dupa ani de jumuleala, Timp pierdut si doar vrajeala, Piata e deschisa iara. Au venit pe citeste integral
malu reanu, acum 4589 zile, 10 ore, 28 minute, 31 secunde
I-am vazut si eu aseara si am avut senzatia descalecarii unui desant de recuperatori! Mai lipsea Nastase Bombo, acum intr-o noua prezentare: Curat, uscat numai bun de pus la furat! Si acuma sunt in citeste integral
un focsanean, acum 4589 zile, 14 ore, 20 minute, 8 secunde
La Lafaiala nu-i intrece nici dracu pe marii oameni din PARTIDOI
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.