Politică

Adio grătare în zonele neprmise?

Sorin Tudose
7 sep 2011 1253 vizualizări
Parlamentarii vor să reglementeze modul în care fac romanii picnic

Un proiect legislativ iniţiat printre alţii de deputatul Sulfina Barbu (PDL) ar putea deveni lege, ocazie cu care grătarele la iarbă verde ar fi interzise în lipsa unui spaţiu special amenajat. Aşa numita “Lege a picnicului” a fost discutată zilele acestea în Parlament urmînd ca în următoarele două săptămîni să fie dată sau nu spre promulgare. Parlamentarii au motivat proiectul spunînd într-un mod ambiguu că “trebuie să educi romanul prin constrîngere, iar o zonă amenajată şi curată îi va obliga pe oameni să respecte locul pentru că romanul este respectuos şi are bun simţ”. Conform pro¬punerii legislative vor fi amenajate zone speciale şi care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă. Vor fi indicate zone în parcuri sau păduri aflate în intravilanul oraşelor unde se va putea face picnic, dar va fi interzisă aprinderea focului. Neres¬pec¬tarea acestor prevederi va fi aspru sancţionată, amenda pornind de la 100 şi putînd să ajungă pînă la 50.000 de lei. Se pare că proiectul de lege nu face vreo referire la romanescul grătar în faţa blocului. „Este un prim pas către civilitate. Măcar constrînşi dacă sîntem poate ne putem comporta civilizat. Oricum, e vorba doar de un proiect, iar acum depinde dacă şi în ce formă va trece”, a declarat Paul Mihai Giurcă, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Acesta a mai adăugat că important este şi cine va trebui să aplice legea astfel încît să mediul înconjurător să nu mai aibă de suferit de pe urma unor cetăţeni iresponsabili. Aleşii noştri nu sînt la prima propunere legislativă de reglementare a acestor aspecte, dar pînă acum din varii motive nu s-a realizat nimic concret. Cu toate acestea cîteva prevederi privind modul de desfăşurare a picnicului există, dar cam atît. Ne civilizăm cu paşi greoi, iar în ceea ce priveşte grătarul în faţa blocului acesta va mai fi făcut ani buni de acum încolo. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.