Politică

Temperaturile maxime la început de toamnă vor atinge 30 de grade

Mihaela Beșleagă
6 sep 2011 1216 vizualizări
Toamna va fi blîndă anul acesta, cu soare şi temperaturi plăcute. Potrivit prognozelor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, primele zile din luna septembrie vor fi călduroase, cu temperaturi cuprinse între 29 şi 30 de grade Celsius.

Cel mai cald va fi în partea de sud a ţării, unde temperaturile vor atinge şi 33 de grade Celsius. Dacă ieri temperaturile maxime erau cuprinse între 25 şi 34 de grade, iar la Focşani, la ora prînzului se înregistrau 27 de grade Celsius, astăzi şi mîine vremea va intra într-o uşoară răcire, cînd maximele vor scădea pînă la 30 de grade. În primele zile de septembrie soarele va surîde, iar precipitaţii vor cădea numai în zona de munte, unde vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. În schimb, în a doua parte a lunii septembrie este posibil să plouă în tot teritoriul. Meteorologii susţin că vremea se va menţine frumoasă şi caldă şi la mare. Pe litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 28 grade, iar cele minime între 18 şi 20 grade. În restul lunii septembrie, vremea se va menţine frumoasă. Luna octombrie va avea un regim termic apropiat de normele climatologice, cu temperaturi care vor ajunge la 20 de grade în timpul zilei. Va fi mai cald în zona sud-estică şi local în vest, unde temperaturile vor fi mai ridicate decît normalul pentru luna octombrie. (Mihaela BEŞLEAGĂ)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.