Politică

Candidaturile USL in Vrancea: Sapunaru a pierdut, Bacinschi reincalzit pentru un nou mandat

Ziarul de Vrancea
2 sep 2011 3244 vizualizări
Copresedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au anuntat ieri listele Uniunii Social Liberale pentru alegerile locale de anul viitor, iar Vrancea revine 100% PSD u candidaturile USL au fost desemnate in urma sondajelor de opinie u asa se face ca Marian Oprisan va fi candidatul unic la Consiliul Judetean, la Primaria Focsani urmind sa Candideze cel mai probabil Decebal Bachinschi u „Lasati-ma sa ma interesez!”, a reactionat ieri edilul sef, parind sa fie luat prin surprindere u vazindu-se fara visul de a fi primar, Nini Sapunaru spune ca va pune conditii „de dreapta” candidatului USL u Trasculescu se afla pe locul III in sondajele USL si evita sa spuna cum sta in sondajele propriului partid

Sinteti pregatit sa-l alegeti pe Bacinschi pentru un nou mandat, alt patrulea, in fruntea Primariei Focsani? Ei bine, acesta ar putea fi candidatul oficial al USL la Primaria municipiului la alegerile locale de anul viitor, cind primarii vor fi alesi din primul tur de scrutin. Deputatul liberal Nini Sapunaru pare sa fi pierdut sansa de a fi candidatul USL la Primarie, in ciuda faptului ca a depus o munca politica asidua pentru a obtine sustinerea focsanenilor in perioada efectuarii sondajelor de opinie, dar si acceptul celor de la PSD, mult mai bine plasati in sondaje.

PSD si PNL au stabilit ieri harta consiliilor judetene si a primariilor resedinta de judet, Consiliul Judetean Vrancea si Primaria Focsani urmind sa revina candidatilor propusi de PSD, dupa cum a anuntat Victor Ponta, liderul social-democratilor. Decizia a avut la baza sondajele interne efectuate la Focsani, Decebal Bacinschi fiind de departe cel mai bine plasat dintre candidati, cu 48,75 % din intentiile de vot ale focsanenilor, potrivit unor cifre neoficiale care au circulat ieri. In aceleasi sondaje, liberalul Nini Sapunaru a iesit pe locul 2, cu 24,14%, in timp ce liderul PDL Vrancea, Alin Trasculescu, este cotat cu 19,28%. Pe ultimul loc, asa incit nu poate emite pretentii din “categoria greilor”, dupa cum a spus si Sapunaru, se afla liderul local al Partidului Conservator, cotat cu numai 12,03 % din intentiile de vot. Potrivit surselor noastre, USL a testat si potentialul electoral al unor oameni de afaceri, cum ar fi Marian Spinu, patronul de la Deep Serv, dar si a unor directori de institutii si regii.
„48 % Bacinschi – 25% Sapunaru”
Marele perdant al anuntului facut ieri de USL este Nini Sapunaru, care se “incalzea” de la inceputul anului pentru a prelua postura de candidat oficial al Uniunii. Se pare ca Oprisan l-a lasat sa se agite degeaba, intrucit a batut cu pumnul in masa pentru ca Vrancea sa ramina sub controlul sau absolut. Presa centrala scria ieri ca printre judetele unde negocierile s-au impotmolit s-a numarat si Vrancea. Liderul de la PNL Crin Antonescu urma aiba o discutie cu Oprisan pentru a-l convinge sa accepte candidatura liberalului Sapunaru. Iata ca negocierile au esuat pentru PNL. Sapunaru spune ca sondajele au decis. „Am inteles ca dl primar Bacinschi nu mai renunta la candidatura si el sta cel mai bine in sondaje. Nu aveam ce comenta mai mult. Mai departe vom discuta chestiunile noastre de program pentru ca liberalii au un scor de 20 – 25% in Focsani si este de datoria primarului sa introduca in program si masuri de dreapta”, a declarat Sapunaru, adaugind ca putea cistiga Primaria doar daca avea sustinerea USL. „Raportul de procente in sondaje este de 48 % Bacinschi – 25% Sapunaru. Trasculescu sta sub mine dar are mai mult decit partidul”, a adaugat Sapunaru. Liderul PNL spune ca, cel mai probabil, va candida la Camera Deputatilor: „Ma intorc in Colegiul Dumitresti”.


Oprisan crede ca PDL lucreaza pentru PSD


La rindul sau, primarul Bacinschi a parut luat prin surprindere de posibilitatea de a candida din nou. “Pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic… Candidatura nu o hotarasc eu, ci partidul. Nu stiu de nici o decizie. Credeti ca umblu cu cioara vopsita? Stiu ca s-au facut sondaje inainte sa plec in concediu si ca printre cei vehiculati erau domnii Sapunaru si Celmare. Mai departe nu mai stiu nimic, lasati-ma sa ma interesez si eu”, ne-a declarat Bacinschi, aflat la al treilea mandat in fruntea municipiului. Contactat de ZdV, Marian Oprisan, liderul de la PSD, nu a vrut sa confirme candidatura edilului sef, insa l-a laudat spunind ca “impreuna vom face Focsaniul boboc pina in primavara”. Totodata, Oprisan a evitat sa faca declaratii care sa-l angajeze politic, dar a salutat decizia USL care i-a oferit tot ce a cerut. Mai mult, Oprisan a bravat spunind ca PSD are mai mult in sondaje decit acel 48% vehiculat ieri. “PSD nu are in nici o cercetare sub 55%, iar Decebal Bacinschi are peste scorul partidului. Eu nu vreau insa sa anticipez nici un scor, ci spun doar ca cetatenii stiu cum traiesc si cum au trait in ultimii trei ani cu guvernul maghiar si pedelist.  Nu eu hotarasc candidatul ci PSD. Ce pot sa spun este ca eu apreciez functionarea USL la nivel national dar si in plan local, dar si munca sefilor si organizatiilor celor doua partide partenere, PNL si PC. Daca pina ieri USL-ul era doar un produs politic de azi este si un produs juridic. Vom munci impreuna pentru a infringe PDL, dusmanul real al cetatenilor”, a declarat Oprisan. 


Trasculescu despre relatia PSD - PNL: „sluga la stapin”


Anuntul facut de USL nu i-a lasat indiferenti  pe cei de la PDL, care nu au ezitat sa arunce sageti otravite la adresa celor din PNL, care vor fi nevoiti in campanie sa munceasca pentru PSD. Contactat telefonic, deputatul Alin Trasculescu spune ca odata cu anuntul de ieri a inceput oficial campania electorala. “Sint pregatit pentru o noua confruntare cu Bacinschi, pe care il cunosc mai bine din precedentele alegeri. Am marele avantaj ca stiu ce a facut in acesti patru ani, in comparatie cu alti primari PSD… In sondajele PDL Bacinschi nu are deloc 48 %, are mult mai putin. Asta asteptam sa anunte USL candidatul, ca au fost multe piste false si asteptam sa se decida. A inceput campania!”, a declarat telefonic Trasculescu. Desi a spus ca Bacinschi sta mai prost in sondajele facute de PDL, Trasculescu a evitat sa spuna cum este creditat chiar el de catre alegatori. Nici Oprisan nu a dorit sa dea cifre din sondajul PSD, pe motiv ca “ar fi neelegant din partea mea”, insa a punctat ca Trasculescu “sta exact asa cum a guvernat”. Dupa discutia cu reporterii, Trasculescu a trimis prin biroul sau de presa si un comunicat de presa in care isi exprima “regretul pentru ingroparea oficiala a ultimelor iluzii liberale la nivelul judetului Vrancea”. „In urma pseudo-negocierilor care au avut loc astazi (ieri – n.r.) la nivelul conducerii centrale a USL, Vrancea a fost cedata in totalitate, fara drept de apel, ciumei rosii care a mentinut  judetul in topul judetelor subdezvoltate din Romania”, spune liderul PDL. Totodata, Trasculescu adauga ca „adevaratii liberali, care sint din convingere oameni de dreapta, nu pot face campanie electorala socialistilor care au ca singur obiectiv conservarea privilegiilor personale” si ca natura relatiilor dintre PSD si PNL este una de tip „sluga la stapin”. In consecinta, crede Trasculescu, „PDL ramine singurul partid autentic de dreapta”. Democrat – liberalii nu au anuntat cu ce candidat vor defila impotriva baronului Oprisan la CJ, de vreme ce Trasculescu a anuntat deja ca vizeaza primaria municipiului. (Silvia VRINCEANU, Iulia CRETU)
CASETA

In 2012 avem primar din primul tur

Legea privind alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin a fost promulgata de presedintele Traian Basescu, asa incit la anul vom merge doar o data la urne pentru a ne alege primarul pentru urmatorii patru ani.
Alegerea primarilor într-un singur tur ar putea depolitiza functia de edil în România, este de parere seful statului, care a criticat deficientele organizarii unui al doilea tur de scrutin, folosit de candidati mai mult sa-si negocieze sustinerea. Proiectul a fost initiat de parlamentari PDL, dar si de la PSD si PNL, însa dupa semnalele negative primite din teritoriu de la primari si în urma unor simulari facute pe sondaje, cei de la USL s-au delimitat de aceasta lege, pe care o considera dezavantajoasa. Primarii din Vrancea au declarat pentru ZdV ca in acest context, primarul in functie are din start un avantaj de cel putin 15% in fata noilor candidati.

Vezi in atasament,scoruri politice  pentru candidati USL ,(vot pentru CJ) pe judete,conform Biroului de presa al PSD


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
manelistul, acum 4590 zile, 8 ore, 2 secunde
nu-mi place focsaniul ,frate .mancati-as,nu mai poate omul sa se dea huta cu masina inchiriata pe o luna din italia si mai misto e la pinalti in oras fratele meu.are fantana muzicala,frate,care amers citeste integral
Quality, acum 4590 zile, 12 ore, 57 minute, 14 secunde
asa e cand nu stii sa pierzi!dar cand vrei sa castigi,trebuie sa stii sa pierzi!altfel nu se explica comentariile de doi lei ,rasiste si intolerante.ce ninica nu e bine la parlament?du-te la vami!nu citeste integral
hudici, acum 4591 zile, 4 ore, 55 minute, 53 secunde
adica mai stam inca patru ani tot cu portofel si didi blondu?
ciprian, acum 4591 zile, 5 ore, 37 minute, 7 secunde
de cand e primar Bacinschi, Focsaniul arata din ce in ce mai rau. va spun sincer ca nu prea am vazut un oras - capitala de judet care sa fie mai gri, mai trist si mai rece decat Focsaniul. ca sa nu citeste integral
Andrei, acum 4591 zile, 6 ore, 16 minute, 42 secunde
De ani de zile toti locuitorii din Cartierul Bahne asteptam ca domnul primar Bacinschi sa ne scape de cosmarul numit G2. Si de tot atitia ani domnul primar Bacinsci prefera sa tina partea pungasilor citeste integral
Cioroiul, acum 4591 zile, 10 ore, 25 minute, 56 secunde
Ce intrebare si la Bacinschi: "credeti ca umblu cu cioara vopsita ? " Ha,ha,ha !!!! Tocmai tu,porumbelul pacii,sa vorbesti de funie in casa spanzuratului.Asta-i de fapt bancul zilei.
Badea Cartan, acum 4591 zile, 10 ore, 41 minute, 51 secunde
Focsanenii sunt intre ciocan si nicovala (nici o aluzie la etnia celor doi candidati) si cred ca le este indiferent cine va fi noul primar.Cert este ca atat timp cat "partidul e in toate" si citeste integral
PDL, acum 4591 zile, 10 ore, 43 minute, 27 secunde
Sapunaru trebuie sa-si prezinte demisia, aceasta mirsavie a fost pusa la punct de Popescu Catalin si cei din PSD infiltrati in rindurile PNL, fireste cu acceptul lui Sapunaru, tocmai din punctul citeste integral
florin, acum 4591 zile, 12 ore, 39 minute, 24 secunde
nu Sapunaru a pierdut, au pierdut toti focsanenii care s-au saturat sa locuiasca intr-un santier. au pierdut toti soferii disperati de gropile care sunt peste tot in Focsani. au pierdut toti cei care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.