Politică

Sorina Placinta, cautata la afacerile pe care le face cu statul

Sorin Tudose
22 aug 2011 2006 vizualizări
Pe portalul www.romaniacurata.ro sint prezenti circa 20 de senatori care scot profit din afacerile cu statul

Nu doar firmele in care sint implicati deputatii Nini Sapunaru (PNL) si Alin Silviu Trasculescu (PDL) au desfsaurat afaceri cu statul ci si senatorul Sorina Placinta (PDL), potrivit portalului www.romaniacurata.ro. Site-ul aduce in atentia publica o lista intreaga de senatori care au facut sau fac afaceri cu statul, lucru incompatibil, macar moral, cu functiile pe care acestia le ocupa. In ultimul an senatorii au facut afaceri cu statul de 45 de milioane de euro. Sorina Placinta, fost ministru al Tineretului si Sportului, a primit multi bani de la nimeni alta decit Elena Udrea, colega sa de partid. Potrivit declaratiei de interese, Placinta este actionar la fimele Sorste SA Focsani si Inmartextil SA, fiind totodata si presedinte al Fundatiei „Zi Deschisa”. Anul trecut Sorste a primit doua contracte de la Complexul Energetic Turceni (107.000 si 143.000 lei), un ajutor financiar de la Ministerul Economiei de 248.000 lei si alti 8,8 milioane de lei de la acelasi minister, reprezentind un program sectorial pentru cresterea competitivitatii economice si 2 milioane lei pentru un program european pe resurse umane. Ministerul Turismului si Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, a acordat Fundatiei „Zi Deschisa” suma de 970.000 lei, in cadrul unui Program Operational Regional, privind promovarea potentialului turistic. Darnicia Elenei Udrea a continuat cu o suma de bani, mai exact 1 milion de lei firmei Inmartextil SRL ca urmare a unei cereri de finantare in cadrul unui program de sprijinire a dezvoltarii microintreprinderilor. „Fundatia „Zi Deschisa” este foarte activa in accesarea de bani europeni, primind alte 2 milioane lei printr-un program privind promovarea masurilor active de ocupare a fortei de munca”, se arata pe portalul romaniacurata.ro. Familia Placinta a luat de la Administratia Fondului de Mediu 6.000 lei, bani din programul „Casa Verde”. Conform declaratiei de avere, senatorul PDL a cumparat, in 2010, un teren de 700 mp si o casa de 370 mp in Timisoara, dar si un apartament de 115 mp in Bucuresti. Aceasta a vindut firmei Sorste doua case din oras pentru 835.000 lei respectiv 880.000 lei, precum si un sistem de irigatie in valoare de 67.000 lei. Nu in ultimul rind, spun cei de la Romania Curata, a imprumutat Sorste cu 1 milion de euro si in contul acestei datorii si-a majorat participatia la capitatul social al firmei. Afacerile alesilor poporului cu statul sint evidente, dar se desfasoara prin terti sau de asa maniera incit justitia are „miinile” legate. Pe lista de la Romania curata figureaza si alti senatori din tara, de la toate partidele, care storc institutiile statului de bani. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
VALY, acum 4619 zile, 5 ore, 35 minute, 53 secunde
Nu vafaceti griji, nu pa.teste nimic. Cat despre curea ,a uitat ca ea nu poarta asa ceva
ing. Ulise Grosu, acum 4620 zile, 35 minute, 32 secunde
Nota : Scuze. Comentariul se referea la articolul "Vesti rele despre ENET"
ing. Ulise Grosu, acum 4620 zile, 43 minute, 49 secunde
La aceasta rubrica a fost cineva care se semna, printre alte pseudonime si cu pseudonimul "presedinte de asociatie". Comentariile "presdintelui de asociatie" erau dupa parerea citeste integral
neica nimeni, acum 4620 zile, 2 ore, 45 minute, 52 secunde
Morale-imorale, legale-nelegale... cui îi pasă de legi în tzara asta ???????????????????????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.