Politică

Ziarul primarului care-l critica pe primar

Iulia Crețu
17 aug 2011 2899 vizualizări
La Vizantea-Livezile apare, in mod discontinuu, de sase ani, un ziar sustinut de Primaria si CL din comuna u spre deosebire de alte gazete de comune, cum sint la Mera sau Tifesti, foaia de informare de la Vizantea il critica “la greu” pe primarul PNL Fanica Ciobotaru u din colectivul redactional face parte viceprimarita Maricia Cirnoiu, cea pe care liberalii vor sa o instaleze la Primarie in 2012

Primaria si Consiliul Local Vizantea -Livezi a scos de la tipar numarul patru al ziarului “Plaiuri vizantene”, un numar in care localnicii sint informati despre controalele prin teledetectie, dar si despre numeroase probleme de natura administrativa. Chiar daca ziarul este sustinut de Primaria Vizantea -Livezi, nu aduce neaparat osanale edilului liberal Fanica Ciobotaru. Acest lucru se explica si prin faptul ca din colectivul de redactie face parte viceprimarul localitatii, liberala Maricica Cirnoiu. Desi fac parte din acelasi partid, cei doi sint in competitie, mai ales dupa ce anumite voci din PNL anuntasera ca in 2012 candidata pentru prima functie din comuna va fi Cirnoiu. Asta dupa ce Fanica Ciobotaru n-ar mai fi pe placul conducerii din b-dul Independentei. Edilul Fanica Ciobotaru spune ca anual se aloca 10.000 lei pentru sustinerea ziarului care este deja in cel de-al saselea an de aparitie, dar ca banii nu ar fi de ajuns pentru asigurarea a 12 numere lunare in fiecare an. “Il scoatem de citiva ani buni. Ne descurcam mai greu cu banii alocati, incercam sa gasim si donatii. Pe linga banii de la bugetul local, mai dam si noi, primarul si consilierii citeva milioane. Este mai slabuta contributia din partea firmelor private din Vizantea. Este nevoie de acest ziar pentru ca la Vizantea ajung mai greu ziarele de la Focsani, sint putini abonati, oamenii trebuie sa fie informati. Il scoatem in 500 de exemplare, distribuite gratuit. Din pacate nu prea se citeste, poate si pentru ca s-au cam epuizat subiectele. Pina acum ceva timp o pagina era redactata de un domn profesor de limba romana, care intre timp a decedat, sI se vede la continut”, ne-a declarat primarul Fanica Ciobotaru. Vizantea -Livezi este printre putinele comune care au un ziar propriu, in judet mai aparind niste foi de informatii, insa calitatea informatiilor si a prezentarii este diferita. Majoritatea primarilor isi dau seama ca astfel de gazete pot fi un vehicul electoral destul de bun, informatiile care ar trebui servite celor cu stampila ajungind rapid in curtea oamenilor. La Vizantea insa, competitia dintre primar si viceprimar se cam vede prin cele sase pagini de ziar, chiar daca, pina la urma, ambii sint la conducerea localitatii.

Firma primarului din Birsesti, la semanat de scaieti in Vizantea

Echipa redactionala critica faptul ca baza sportiva de la Prundul Taranului va fi executata de firma “domnului primar de la Birsesti, Hirsu Costica”. “Si s-a apucat omul de treaba. A nivelat locul pe care urma sa fie amplasat viitorul obiectiv si cam atit! … Si stiti cit a incasat de la Primaria Vizantea-Livezi? Exact 63 de milioane de lei vechi, pentru ca in situatia de lucrari a trecut inierbarea terenului. Ceea ce ar fi insemnat sa are terenul, sa-l semene cu iarba si sa-l taseze. Singura «iarba» care creste fara sa fie semanata e scaietele”, scriu redactorii, intrebindu-se cind vor primi “un punct de vedere oficial din partea factorilor de decizie de la nivelul primariei locale”. In gazeta comunala nu este criticat numai primarul, care spune ca nu se supara, pentru ca oamenii au dreptul sa fie informati, dar se fac referiri si la activitatile cultural-educationale si sint luate in colimator si firmele care lucreaza prin localitate, in speta Vega 93 Galati care asfalteaza DJ 205 E si Unicom Galati, firma care ar trebui sa realizeze aductiunea cu apa. “Este nevoie de acest ziar, este corect sa fie informati oamenii. Aparitia lui a tinut si de dorinta domnului Victor Herchea. In ziar publicam si bugetul la inceputul anului. Si pentru cei mai in virsta este mai greu cu internetul, sa citeasca pe ziar este mai la indemina. Cind au fost lucrari de laudat, am fost laudat, acum eu n-am facut acest ziar sa ma laude pe mine. Este greu cu banii, dar avem proiecte in derulare si in asteptare si sper sa se vada”, a mai spus primarul din Vizantea-Livezile. Ciobotaru spune ca nu da bun de tipar pe textele celor care lucreaza la ziar, recunoscind ca mai des este criticat decit laudat. Deci este “patron”, dar nu se implica in politica editoriala. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.