Politică

Trasculescu spune ca majorarea de la 1 octombrie vine in ianuarie 2012

Iulia Crețu
2 aug 2011 1207 vizualizări
Democrat liberalul nu a sustinut declaratiile precipitate de luni ale liderului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, care anuntase ca s-a decis in Coalitia la guvernare ca salariile bugetarilor sa creasca cu 5% de la 1 octombrie. Acesta a fost imediat contrazis de premierul Emil Boc

Acesta a avansat data de 1 ianuarie 2012 pentru posibile cresteri salariale. Trasculescu evita sa precizeze cu cit anume vor creste salariile din sectorul public de anul viitor, tocmai pentru ca intre partenerii de la guvernare nu s-a stabilit nimic clar. „Guvernul Boc are ca obiectiv revenirea totala la nivelul salarial anterior reducerii temporare de 25% din anul 2010. Asta se va intimpla, potrivit declaratiilor recente ale premierului, dupa 1 ianuarie 2012. Procentele si termenele de la care vor intra in vigoare majorarile vor fi decise odata cu legea bugetului de stat pentru 2012 si vor fi stabilite in functie de nivelul cresterii economice din Romania, de angajamentele privind deficitul bugetar, dar si in functie de evolutiile crizei economice la nivel global”, spune deputatul PDL de Marasesti. Posibilele cresteri salariale ar putea aduce insa un nou val de disponibilizari. Presedintele PDL Vrancea nu stie insa despre ce cifre este vorba la nivelul aparatului bugetar din judetul nostru. „Nu sint inca disponibile datele finale cu numarul de angajati, continua simularile pe reconfigurarea aparatului de stat la nivel regional. In privinta analizei personalului din institutiile publice, fiecare minister isi face propriile evaluari si dorim sa avem cheltuieli cu functionarea statului cit mai corecte si suportabile pentru mediul privat”, a adaugat Trasculescu. (I. CRETU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.