Politică

Primaria Tulnici fara secretar: Oprisan ar trimite-o pe jurista sefa din CJ sa aiba grija de Bizna

Iulia Crețu
2 aug 2011 3250 vizualizări
presedintele Consiliului Judetean face cerere la ANFP sa-i fie acceptata detasarea la Tulnici a unui jurist din CJ u Agentia este condusa de un pedelist, ceea ce ar putea insemna un eventual refuz pentru ca omul de incredere al baronului sa asigure legalitatea in comuna de munte u unul dintre oamenii care au facut declaratii in scandalul amenintarii cu pistolul de catre baronul Oprisan ar vrea sa demisioneze din CL

Problemele de natura juridica ale noului edil din comuna Tulnici sint departe de a se fi rezolvat. De la 1 august, secretarul Maricica Dascalu a iesit la pensie, predind colegilor parte din atributiile sale. Astfel, potrivit declaratiilor oficialilor tulniceni, in locul sau ar putea fi delegat un functionar din curtea baronului Marian Oprisan, pentru a-l veghea pe Bizna sa nu o mai comita din nou pe partea legislativa. Surse politice dau ca sigura detasarea juristei Ioana Buica, sef Serviciu Juridic in cadrul CJ, pentru a avea grija de legalitatea actelor Primariei si CL Tulnici. Cu aceasta ocazie, Oprisan si-ar infiltra un om de incredere care sa dirijeze treburile la Tulnici, dat fiind ca pregatirea primarului in administratie si juridic este limitata. Se pare ca nominalizarea Ioanei Buica pentru functia de secretar la Tulnici s-ar fi inaintat catre Agentia Nationala a Functionarului Public, institutie condusa de pedelistul Andras Szakal, cel care a fost la Focsani in aceasta vara. In cazul in care PDL este dispus sa continue disputa cu PSD la Tulnici, desemnarea omului de incredere al lui Marian Oprisan si al Ralucai Dan ar putea fi boicotata. “Doamna Dascalu s-a pensionat, de ieri (n.r. luni) a dat in primire, iar parte din atributii, asa cum este Starea Civila, au fost preluate de agentul agricol Cetruta Frasin. S-a facut si o adresa la ANFP pentru desemnarea unui inlocuitor pentru secretar. S-a facut o propunere pentru cineva de la Consiliul Judetean sa vina la Primaria Tulnici, o doamna”, ne-a declarat un functionar din Primaria Tulnici. Venirea unui jurist de la judet a fost confirmata partial si de primarul Valentin Bizna, care a evitat insa sa dea vreun nume oficial. “O sa avem ajutor de la CJ, deocamdata nu a venit nici o decizie. Doamna Frasin a preluat atributiile, ne descurcam. Nu avem programate sedinte ale CL in aceste zile”, ne-a spus si edilul. Necunoscute sint si in privinta componentei Consiliului Local Tulnici. Aici, doi dintre consilierii PSD intimidati in campania electorala de Oprisan cu pistolul si care au dat declaratii presei pe acest subiect, Costica Ploscaru si Danut Iacob, au fost pastrati de baron in CL, in mod paradoxal. O explicatie ar fi aceea ca PSD nu are destui oameni pentru o schimbare totala a componentei din legislativul comunal. In ciuda acestui lucru, se pare ca unul dintre ei ar dori sa-si inainteze demisia din CL, ceea ce, iarasi, ar duce la blocaje in functionare. (Iulia CRETU)

Trasculescu vede “buna credinta” in reactia lenta a prefectului

Deputatul Alin Trasculescu este de parere ca Prefectura Vrancea ar fi reactionat “cu buna credinta” in cazul gafelor legislative de la Tulnici. Asta in ciuda faptului ca asupra prefectului Ion Oprea s-au indreptat anumite critici pentru o oarecare indiferenta fata de neregulile de acolo. ”Cred ca Prefectura a reactionat in primul rind cu buna credinta. Legislatia care reglementeaza administratia publica locala impune niste termene in care institutiile pot face anumite demersuri. Oricit de mari ar fi asteptarile politicienilor sau ale ziaristilor, legea este nenegociabila. Analiza situatiei de la Tulnici va continua si sint sigur ca vor fi elucidate toate detaliile sirului de gafe administrative care se petrec in aceasta primarie”, ne-a transmis deputatul PDL. Acesta are numai cuvinte de lauda la adresa prefectului si spune ca nu ar exista discutii despre posibila schimbare a lui Oprea. „Corecta si impartiala (n.r. activitatea prefectului si a subprefectului). Nu au avut probleme in a reactiona, atunci cind situatia a impus-o”, a mai spus liderul portocaliu. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.