Politică

12 posturi unice aprobate in Vrancea

Doina Ganea
25 iul 2011 5530 vizualizări
Primariile Focsani, Garoafa, Golesti si Gologanu au obtinut aprobarea angajarii de salariati pe posturi unice ce vor fi scoase la concurs u cei mai multi angajati au fost solicitati de Primaria Focsani, careia i-au fost aprobate 7 posturi dintre care unul singur este de functionar public

Potrivit raportarii de la inceputul acestei luni a Institutiei Prefectului la Vrancea au fost aprobate 12 posturi unice, dintre care sapte numai la Primaria Focsani. Procesul de verificare realizat la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor s-a axat pe analizarea argumentatiilor cuprinse in notele de prezentare a justificarii demersurilor pentru ocuparea posturilor vacante unice, comunicate de institutiile prefectului si stabilirea incadrarii in nivelul maxim al cheltuielilor de personal repartizate. In prima faza, primarii au prezentat prefectilor propunerile justificate privind ocuparea de posturi vacante unice, dar in urma verificarilor efectuate din dispozitia prefectului Ion Oprea au fost aprobate doar 12 posturi vacante, dintre care 5 pentru functionari publici si 7 personal contractual. "Si la noi, la nivelul Institutiei Prefectului, am primit mai multe solicitari din partea primariilor, dar in urma analizelor, doar acestea au fost aprobate. Trebuie ca primariile sa inteleaga ca din aceste posturi trebuie sa rezulte clar unicitatea si sa se justifice incadrarea in categoria de post unic, dar si sa se incadreze in prevederile bugetare. Daca acestea nu sint indeplinite, Institutia Prefectului nu poate da curs solicitarilor primariilor formulate pina pe 5 ale lunii. Toate acestea trebuie insa sa indeplineasca cumulativ trei conditii. Sa se justifice necesitatea ocuparii acestora, sa se justifice incadrarea lor in categoria posturi unice si sa se incadreze in plafonul anual", ne-a declarat prefectul Ion Oprea. Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale trebuie sa prezinte prefectului propunerile justificate privind ocuparea de posturi vacante unice, din institutiile si autoritatile locale ale administratiei publice locale, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, aprobata prin Legea nr. 227/2009, cu modificarile si completarile ulterioare. La nivelul lunii iunie au fost primite solicitari de la primariile Focsani, Garoafa, Golesti si Gologanu pentru scoaterea la concurs a 12 posturi unice. Astfel, Primariei Focsani i s-a aprobat scoaterea la concurs a unui post de functionar public si sase de personal contractual, la Golesti urmeaza a fi organizat concurs pentru 3 posturi de functionari publici si cite un functionar public va fi angajat la primariile Garoafa si Gologanu. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.