Politică

Conducerea CJ continua sa fie trompeta nerusinarii

Ziarul de Vrancea
15 iul 2011 1327 vizualizări
Aceasta este concluzia care poate fi trasa din dreptul la replica trimis ieri de Biroul de Presa al Consiliului Judetean , intitulat Ziarul de Vrancea continua sa fie trompeta PDL .

Reactia lui Marian Oprisan a venit dupa ce cotidianul nostru a publicat o analiza jurnalistica echidistanta intitulata "Vrancea traieste din banii altor judete", potrivit careia autoritatile locale din Vrancea nu se pot autofinanta din veniturile pe care le incaseaza, care sint mult mai mici decit banii primiti de la bugetul central. Potrivit Directiei de Finante, veniturile proprii s-au ridicat anul trecut abia la 27,4% din bugetul total al unitatilor administrativ teritoriale. Primul semn de intrebare este de ce a trimis baronul un drept la replica in conditiile in care articolul nu facea referire la el, avind in vedere ca problemele pe care le are Vrancea sint rezultatul conducerii tuturor celor care s-au perindat pe la conducerea tarii. Raspunsul e simplu. Pe cind comunismul incepea sa construiasca "societatea multilateral dezvoltata", bolsevicii se ghidau dupa principiul "cine nu-i cu noi e impotriva noastra". Cam asa reactioneaza Marian Oprisan atunci cind ceva nu-i convine. Dreptul la replica trimis ZdV nu este altceva decit o mizerie asternuta pe hirtie de scribii baronului, o insiruire de insulte si calomnii scurse din imaginatia acestora, dar girata de Oprisan. Chiar si in democratia noastra atipica, mai marii sefului CJ de la Bucuresti ar trebui sa-si puna unele semne de intrebare in legatura cu comportamentul acestuia. Sa nu mai spunem ca intr-o tara civilizata o asemenea atitudine ar fi trebuit sa-l lase fara functie. Iata citeva dintre fragmente din dreptul la replica la CJ. "Ziarul de Vrancea continua sa fie cea mai buna trompeta a PDL si, prin politica sa editoriala, incearca sa demonstreze cit de bine guverneaza Emil Boc si PDL Romania. Ziaristii portocalii fac acest lucru la comanda PDL, chiar daca 90% dintre romani considera ca vremurile pe care le traiesc sint un cosmar portocaliu!"

"Din nefericire acelasi rationament il impartasesc si trompetele portocalii de la Ziarul de Vrancea care, la comanda politica a PDL, scriu despre taieri, eventuale desfiintari de comune, orase si judete, ca fiind singurele solutii de redresare economica".

"Solicitam acolitilor portocalii de la Ziarul de Vrancea sa inceteze sa mai scrie la comanda politica a PDL, partid care prin liderii sai, doreste desfiintarea judetului Vrancea".

Cu toate ca nu ar trebui sa ne deranjam pentru toate nimicurile din capetele celor care-i scriu depesele de presa baronului, trebuie sa-i spunem presedintelui CJ ca articolul a ridicat citeva semne de intrebare in ceea ce priveste costurile administratiei locale si faptul ca economia judetului produce foarte putin, in comparatie cu alte judete. In nici un caz, ziarul nostru nu a cerut desfiintarea vreunei unitati administrative, ci a lansat o dezbatere publica in legatura cu subiectul care l-a facut pe Oprisan sa sara ca ars. De ce nu iese presedintele CJ sa-i acuze de lipsa de patriotism local pe jurnalistii de la econtext.ro, care au aratat ieri ca in Vrancea a fost infiintata doar o firma cu capital strain in luna ianuarie? De ce nu spune "aparatorul" judetului ca pina la sfirsitul lunii mai au fost infiintate doar opt firme cu capital strain si patru cu capital mixt, care au investit in judetul nostru "imensa" suma de 2.000 de lei, adica mai putin de jumatate din salariul baronului? In loc de asta, Oprisan nu are nici macar curajul sa-si semneze comunicatele de presa, ca si cum Consiliul Judetean este condus de Biroul de Presa sau de lefegiul sau personal Traian Negulescu. Dar probabil ca patriotismul la care face apel i se activeaza, ca sa-l citam, doar atunci cind ii sint puse in pericol functia si interesele. Ca doar nu va imaginati ca i-ar pasa lui Oprisan unde ar fi capitala judetului, atita vreme cit tot el ar fi la cirma. Pina una alta, il invitam si noi pe baronul PSD, daca tot ii prisoseste patriotismul, sa-si cumpere un petic de insula prin Somalia si sa se lupte cu piratii care bintuie marile de pe acolo la bordul barcutei cumparate din umilul sau salariu din bugetar. Asa va avea ocazia sa foloseasca si pistolul pe care-l flutura pe la Tulnici, in campania electorala, sau in fata politistilor vrinceni, cind era invitat la sedintele IJP Vrancea de prietenul sau chestorul (r) Silviu Grosu. (Ziarul de Vrancea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 20 ore, 44 minute, 26 secunde
"...”jurnaliştii” ar trebui sa vada ca judeţul nostru este unul cu o populaţie mica, raportata la celelalte si nu este un centru economic de talia Bucurestiului, a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.