Politică

Consiliul Local de la Tulnici- resuscitat din chinurile facerii

Ziarul de Vrancea
5 iul 2011 1355 vizualizări
In actuala formula, Consiliul Local Tulnici nu reuseste sa fie complet pentru ca lista PSD nu mai are rezerve u primarul Valentin Bizna spune ca o solutie ar fi cooptarea unui supleant de pe listele altui partid u potrivit unor declaratii ale celor implicati, judecarea cauzei de catre magistratul Silva Duta s-a facut fara citarea partilor

Actuala situatie de la Consiliul Local Tulnici tinde catre o premiera nationala. In primul rind este vorba de faptul ca un primar in functie s-a dat singur in judecata pentru a-si pierde mandatul de consilier local. In al doilea rind exista riscul ca un consiliu local sa functioneze cu mai putini membri decit este prevazut in lege. Este vorba de CL Tulnici, care ar putea sa aiba 12, in loc de 13 consilieri locali in functie. Lucrurile se intimpla la doar citeva zile dupa ce instanta de Contencios Administrativ a decis invalidarea a sase consilieri, dintre care cinci sint considerati "tradatori" de partidele pe listele carora au fost alesi, iar altul este chiar primarul ales, acesta pierzindu-si mandatul de drept. Daniel Alin Olteanu, Aurel Botu, Vasile Bizna si Costica Necoara sint consilierii PSD pentru care primarul in functie a cerut revocarea mandatelor insa pe lista supleantilor PSD nu se mai regasesc decit trei nume, respectiv Lucica Milcoveanu, Aurel Desaga si Fanica Susan. Putin derutat de intrebare, Valentin Bizna, actualul primar trecut de la PDL la social democrati, spune ca situatia este cauzata de faptul ca lista cu care PSD a candidat in 2008"¦ nu mai are rezerve. "S-au propus doar trei persoane pentru ca acestia mai sint pe lista. Vom vedea ce vom face, eventual o completare de la alte partide", spune primarul din Tulnici, referitor la mandatul pentru care PSD nu mai are dublura. Vasile Bulimej, consilier ales pe listele PNL, a fost schimbat de asemnea pentru ca ar fi pactizat la alegerile din luna mai cu candidatul PDL, Alin Olteanu. In locul sau, formatiunea l-a propus pe Valerica Ciuta. Locul lasat liber Valentin Bizna, actualul primar, care a fost ales pe listele PDL, va fi ocupat de asemenea cu un supleant din partea democrat-liberalilor. Urmatorul pe lista ar fi Vasile Burdusa, varianta care pare sa nu prea fie pe placul lui Alin Trasculescu. Asa ca portocalii se gindesc la o alta persoana de pe lista de supleanti a PDL.


Olteanu ramine in carti pentru 2012


Alin Olteanu, care se numara printre consilierii proaspat invalidati pe motiv de migratie politica, spune ca nu s-a gindit daca va contesta sau nu decizia instantei de judecata. "Nu m-am gindit ce voi face, in schimb va spun ca va fi o decizie personala. Nu am fost citat nici eu si nici vreunul dintre colegii mei, dupa cite am inteles. In plus astept motivarea sentintei si dupa aceea voi lua o decizie", a declarat Alin Olteanu. Formatiunea pentru care Alin Olteanu a candidat la alegerile de la Tulnici, PDL Vrancea, spune ca il va sustine si la alegerile din 2012. «Nu stim ce va face dl. Olteanu, este o decizie personala, insa ca un comentariu pot sa spun ca ar fi fost normal sa aiba dreptul la aparare si sa fie citat de instanta. Noi ne mentinem in continuare sprijinul pentru candidatura sa la Primaria Tulnici la alegerile din 2012 », ne-a declarat deputatul PDL Alin Trasculescu.


Revocarea mandatelor, judecata de Silva Duta


Din cite se pare, nici Primaria Tulnici sau Consiliul Local nu a avut reprezentant in instanta. Este cel putin ciudata insa atitudinea actualului primar la comunei, Valentin Bizna care, potrivit oficialilor PSD, s-a dat singur in judecata pentru a i se revoca mandatul de consilier, alaturi de celelalte mandate. «Noi am primit o adresa de la PSD la primarie prin mai, dupa alegeri, prin care se cerea incetarea mandatelor celor patru consilieri de la PSD. Nu am avut reprezentant la instanta joi, iar eu nu am fost", a declarat primarul din Tulnici. Asa ca, dupa cite se pare, nici una dintre partile din dosarul judecat joia trecuta nu a fost prezenta. Ieri, dosarul era inca la judecatorul Silva Duta, urmind ca hotarirea sa fie motivata. Pentru acest lucru, magistratul are la dispozitie 20 de zile, care se mai pot prelungi cu inca zece. Exista unele voci care sustin ca magistratul nu ar fi trebuit sa se ocupe de cauza, in conditiile in care sotul sau are functie de conducere in PSD. (D. GANEA, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 20 ore, 49 minute, 12 secunde
Bai fratilor voi chiar nu va da-ti seama ca omul asta e papagalul lui Oprisan....Judecatoarea in cauza este sotia lui Duta alta pasare de curte a lui Sutu...Din mare Pedelist a ajuns PASARE DE CURTE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.