Politică

Primaria Fitionesti a functionat jumatate de an fara secretar

Iulia Crețu
21 iun 2011 2854 vizualizări
Rodica Maimascu a intrat in concediu de cresterea copilului, lasind treburile juridice in grija primarului u pe unde m-am priceput, am facut eu , spune edilul u postul de secretar este scos la concurs luna viitoare

Primaria comunei Fitionesti functioneaza de la inceputul acestui an fara secretar. Asta pentru ca cea care se ocupa de legalitatea actelor in Primarie, Rodica Maimascu, a intrat in concediu de cresterea copilului, convinsa si de masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc. Cu toate ca solicitarea primarului Iordache Cazacu de a primi acordul Agentiei Nationale a Functionarului Public (ANFP) pentru ocuparea acestei functii a fost facuta inca de atunci, abia dupa sase luni a primit un raspuns afirmativ. ANFP va organiza concurs pentru ocuparea functiei pe 18 iulie, ora 10.00, proba scrisa, si pe 20 iulie, ora 14.00, interviul. Cei interesati pot obtine informatii suplimentare la 0374.112.726. In ciuda publicarii acestui anunt, primarul este sceptic ca cineva se va arata interesat de post. Motivatia edilului este aceea a "salariului de mizerie". Salariul pentru secretar de comuna nu sare de 1.000 lei. "Functia de secretar a fost ocupata pe perioada determinata si, la aparitia Ordonantei 70 prin care s-au interzis definitiv angajarile, secretarul nostru a ales sa intre in concediu maternal. Si asa nu avem secretar de la 1 ianuraie 2011. Si pentru functionarea noastra in limite legale, este nevoie de un astfel de functionar pentru ca nu am alta persoana pregatita in domeniu. Am facut cereri peste cereri la ANFP, m-au aminat. Nici nu stiu daca acum se va ocupa postul, chiar mi-e teama a nu se va duce nimeni daca mai si spun ce salariu mic ar primi. Iar alte promisiuni pentru a-l atrage ce sa-i spun? Poate ca din iulie, am promisiuni de la Bucuresti ca se apuca ANL de ridicarea unui bloc in Fitionesti", ne-a spus primarul Cazacu. Lipsa unui secretar s-a vazut in aceasta perioada, cind Primaria a avut doua hotariri cu aviz de nelegalitate, intoarse de Prefectura. Primarul completeaza ca pe unde s-a priceput, s-a folosit de cunostintele sale juridice. Dar ca asta nu ar fi de ajuns. "Secretarul si contabilul sint pionii principali in Primarie", a completat Cazacu de la Fitionesti. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 20 ore, 8 minute, 47 secunde
Si de abia acum ati aflat? Din noiembrie nu mai au secretar.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.